Diari La Veu del País Valencià
El PSPV d’Oliva es ‘reuní secretament’ amb el PP per a ‘arravatar-li’ l’Alcaldia a Compromís
RedactaVeu / Oliva

La setmana passada, el PSPV d’Oliva emetia un comunicat on declarava “persona non grata” Ximo Puig, el president de la Generalitat, junt a altres 9 càrrecs polítics socialistes que en el Comitè Federal del PSOE es van mostrar predisposats a abstenir-se per a investir Mariano Rajoy president espanyol.

Hui ha estat el grup Compromís per Oliva qui ha entrat a valorar les declaracions de Carlos Mengual, cap de llista dels socialistes a la població de la Safor, arran del darrer plenari que tingué lloc el passat 27 d’octubre. D’aquesta manera, segons el comunicat de Compromís “el senyor Mengual que ara tant s’indigna perquè el grup parlamentari socialista haja fet possible la investidura de Rajoy a Madrid és el mateix que es va reunir secretament amb el Partit Popular, 18 hores abans de la sessió d’elecció d’alcalde, per a donar-li l’Alcaldia d’Oliva a Chelo Escrivá”, revelen. Així, continuen afirmant que “en la disjuntiva PP o Compromís, Carlos Mengual i el seu grup van optar pel Partit Popular” (mireu el vídeo del plenari). “La gravació del plenari de data 27 d’octubre posa en evidència aquesta enorme incoherència política”.

Compromís per Oliva veu “comprensible” la situació dels votants socialistes d’acord amb l’abstenció, però Carlos Mengual i el seu grup van actuar molt pitjor a Oliva en juny de 2015”.

En el darrer plenari, Carlos Mengual “va reconèixer públicament que ell i el seu grup van tindre constància del perill que l’Alcaldia d’Oliva caiguera en mans de la polèmica Chelo Escrivá i no van fer res per a evitar-ho. Van preferir donar-li l’alcaldia d’Oliva al PP abans que a Compromís”, afirmen. Aquesta reunió tingué lloc “18 hores abans de la sessió d’elecció d’alcalde. El grup socialista municipal va accedir a reunir-se secretament amb el Partit Popular i Partit Gent d’Oliva en el xalet d’un regidor popular” amb la finalitat de “desbaratar els esforços de David González per a reunir la majoria suficient per a ser elegit alcalde”, i més quan, “juntament amb Bloc-Compromís, havien fet una moció de censura en juny de 2012”.

“Si Carlos Mengual s’atreveix a declarar persones ‘non grates’ als membres del seu partit que han fet possible la investidura de Rajoy a Madrid, per coherència s’hauria d’autodeclarar en els mateixos termes per haver estat còmplice, ell i el seu grup, en una confabulació destinada a donar-li l’Alcaldia d’Oliva al PP, arravatant-li-la a Compromís en l’últim minut. I no li la donaren a una dirigent popular qualsevol, sinó a una tan polèmica que el seu propi partit la va haver de fer dimitir després de l’últim escàndol (l’enèsim) que va protagonitzar amb les seues deplorables declaracions sobre Ciro Palmer de Ciutadans de Gandia”, conclouen des de Compromís.

Comparteix

Icona de pantalla completa