Diari La Veu del País Valencià
Carlos Mengual (PSPV-Oliva) estudia dur als tribunals el secretari del Bloc d’Oliva

RedactaVeu / Oliva.

Continuen les tensions a l’ajuntament d’Oliva al voltant de l’equip de govern i l’oposició. Dilluns era Compromís per Oliva qui revelava la “reunió secreta” entre el grup socialista d’Oliva i el PP local per tal d’“arravatar-li” l’alcaldia a Compromís. A través del comunicat, la coalició considerava “una burla cap als votants d’esquerres i un acte d’hipocresia política la posició d’indignació de Carlos Mengual per l’abstenció del PSOE a Madrid”. Aquesta era la resposta davant l’anterior declaració per part del PSPV d’Oliva de “persona non grata” al president Puig i els altres 9 polítics del Comitè Federal del PSOE.

Compromís afirmava que “si Carlos Mengual s’atreveix a declarar persones ‘non grates’ els membres del seu partit que han fet possible la investidura de Rajoy a Madrid, per coherència s’hauria d’autodeclarar en els mateixos termes, per haver estat còmplice, ell i el seu grup, en una confabulació destinada a donar-li l’Alcaldia d’Oliva al PP, i arravatant-li-la a Compromís en l’últim minut.”

Hui mateix ha estat Carlos Mengual qui a través d’un comunicat ha respost “a les greus acusacions del Bloc-Compromís a Oliva”. En el mateix, afirma que l’article de Julio Llorca, secretari del Bloc-Oliva, “el posaré en mans d’advocats, per a defensar-me de les injúries i calúmnies de les seues paraules cap a la meua persona”.

Per altra banda, pel que fa a les reunions mantingudes pel PSPV-PSOE a Oliva abans de la investidura de David González, afirma que el grup es va “asseure amb tots els partits polítics”, on “tots els grups es van posar en contacte amb nosaltres, i a tots els vam contestar el mateix: que no pactaríem ni agafaríem delegacions. Així ho vam indicar des del trencament del pacte Compromís-PSOE, i així ho vam assegurar en campanya electoral”, afirma.

“No trairem la nostra paraula. Els únics partits que ens oferiren delegacions, pactes o salaris foren el PP i Compromís” afirma, i en aquest sentit especifica que el PP d’Oliva, encapçalat per Chelo Escrivà, “ens oferia delegacions, sense necessitat de formalitzar pacte”, una oferta que “nosaltres no vam acceptar”. Mentre que Compromís “ens va traslladar dos ofertes, una era pacte, i l’altra, a canvi d’algun vot, donar-nos salaris. Les dues van ser rebutjades”.

Assemblea del PSPV d’Oliva fa uns dies a la seua seu.

Respecte a les reunions mantingudes l’última setmana, abans de la investidura de Rajoy, “una amb el Bloc i l’altra amb el PP, ens ratificàrem en el fet que no pactaríem ni agafaríem delegacions” i d’aquestes reunions “eren coneixedors tant l’executiva, com l’assemblea del PSPV a Oliva”. Mengual afirma que el mateix divendres, dia anterior a la investidura, “a les 20 hores, tinguérem assemblea, i de nou, parlàrem de totes les reunions i de ratificar el nostre vot dissabte”.

“La paraula és l’home, i així seguirem fent-ho. No és no, i no volíem pactar amb cap de les dos formacions. Pensem que allò que s’afirma en campanya, i que els votants saben quan dipositen el seu vot, s’ha de respectar”, conclou el portaveu del PSPV d’Oliva.

Comparteix

Icona de pantalla completa