Diari La Veu del País Valencià
El València de Prandelli no acaba d’arrancar (1-1)

EFE / A Corunya.

El Deportivo i el València es van neutralitzar en la nova gespa de l’estadi de Riazor en el partit que va tancar la desena jornada del campionat de Lliga, un resultat que manté els dos equips a la zona perillosa de la classificació, encara que fora dels llocs de descens.

El turc Emre Çolak, que havia rebut un toc d’atenció del seu entrenador, Gaizka Garitano, en l’anterior jornada, va destacar en el primer període, en el qual va avançar el Deportivo a la vora del descans, però en la segona va perdre la pilota en una zona compromesa i el València va aprofitar l’error per empatar.

L’entrenador del Deportivo va introduir cinc canvis en l’onze respecte a l’equip que havia estat golejat en el derbi davant el Celta de Vigo (4-1). Va fer debutar en partit oficial amb el conjunt corunyès el polonès Przemyslaw Tyton en la porteria, i els blanc i blaus van eixir intensos, agressius, disposats a retrobar-se amb el triomf per a escapar del descens.

L’inici dels locals va ser prometedor, amb un nivell futbolístic i un ritme de partit que probablement no havia aconseguit plasmar en les nou jornades anteriors. Amb Çolak com a cervell en la mitjapunta, després de la seua sorprenent exclusió en el partit de Balaídos, i el desbordament del lusità Bruno Gama i del colombià Marlos Moreno a les bandes.

El turc va tenir prou amb uns minuts per a qüestionar encara més el seu descart en el derbi gallec, i Bruno Gama tampoc va tardar a plantejar-li els primers problemes a Abdennour al lateral esquerre, on Cesare Prandelli va haver de recórrer a una solució d’emergència per les baixes de Gayà i Siqueira.

Tot i que va ser el Deportivo el que va tenir la primera als nou minuts amb un xut amb l’esquerra de Çolak que a punt va estar de connectar Marlos Moreno al segon pal, el València va treure el cap encara amb més perill a l’àrea local amb un tir de Parejo que va obligar a respondre amb els punys el debutant Tyton.

A l’equip de Prandelli li va costar lligar al Deportivo, però una vegada més aquesta temporada va aparèixer la falta de contundència dels corunyesos en els últims metres, on Çolak va rematar de cap amb potència, però centrat, una pilota que havia penjat Juanfran Moreno.

Després que en la prèvia del partit tant el Deportivo com el València s’hagueren queixat dels arbitratges, la polèmica va sorgir abans de l’equador del primer període amb dues accions a l’àrea visitant en què el romanès Florin Andone va demanar la pena màxima, primer per obstrucció i, després, perquè l’agafaren. El València va poder avançar-se amb dos contraatacs que no va concretar Rodrigo davant Tyton, providencial en el primer d’ells.

Abans del descans, Marlos Moreno es va precipitar després d’interceptar una mala passada de la saga del València i després va corregir el seu error amb un xut des de la frontal que Alves va aturar en dos temps.

Aquestes dues advertències no van posar ser suficients per a alertar els valencians, que van ser castigats quan expirava el segon minut de la prolongació del primer període, moment en què va aparèixer Çolak per a rematar de cap al fons de la xarxa un altre centre de Juanfran mal defensat per la saga valenciana.

Garay allunya un baló durant el partit d’ahir. Fotografia: EFE.

El Deportivo va rebaixar la intensitat en la represa, va començar a cometre errors en camp propi i el València, que es va fer amb la possessió, ho va agrair. Prandelli va llegir el canvi de rumb del partit, va donar entrada a Munir i el València va equilibrar el marcador als 56 minuts.

Ho va aconseguir després d’una pèrdua de Çolak a la banda esquerra, a l’altura de la frontal de l’àrea, després Tyton va allunyar de punys la pilota penjada pels valencians i en el rebuig, Nani va assistir Rodrigo, que només va haver d’espentar-la al fons de la porteria.

El tècnic del València va tornar a actuar amb intel·ligència en treure l’argentí Enzo Pérez, que s’acabava de jugar l’expulsió, i va llançar el seu equip a pel Deportivo, que, per la seua banda, va posar voluntat, però quasi sense idees ni gasolina.

Com a mal menor, els gallecs van aconseguir conservar l’empat, un resultat que els treu de les posicions de descens tot i que amb els mateixos punts que l’Sporting de Gijón i a un del València, que tampoc s’allunya del perill.

Fitxa tècnica:

1 – Deportivo: Tyton; Juanfran (Navarro, min.85), Albentosa, Sidnei, Luisinho; Mosquera, Borges (Guilherme, min.76); Bruno Gama, Çolak, Marlos Moreno; i Florin Andone (Ryan Babel, min.79).

1 – València: Diego Alves; Montoya, Garay, Mangala, Abdennour (Munir, min 53); Mario Suárez, Enzo Pérez (Medrán, min.68); Joao Cancelo, Parejo, Nani; i Rodrigo (Fede Cartabia, min.74).

Gols: 1-0, min.45 + 2: Çolak. 1-1, min.56: Rodrigo.

Àrbitre: José Luis González González, del col·legi castellanolleonès. Va mostrar groga a Nani (min.34), Mangala (min.54), Garay (min.64), Enzo Pérez (min.65) i Montoya (min.92) del València; i a Albentosa (min.60), del Deportivo.

Incidències: Partit de la desena jornada de Primera Divisió disputat a l’estadi de Riazor davant 23.602 aficionats.