Diari La Veu del País Valencià
El monogràfic que dedica enguany la UV a l’escriptor és ‘Joan Fuster i la ironia’
RedactaVeu / València / Sueca

La Càtedra Joan Fuster de la Universitat de València, en el marc de la seua col·laboració amb l’Ajuntament de Sueca, ha volgut dedicar l’estudi monogràfic d’enguany al tema “Joan Fuster i la ironia”. Aquesta serà l’onzena jornada que periòdicament dedica la UV a l’estudi, la revisió i el debat d’aspectes específics de l’obra fusteriana, de la seua personalitat i de les matèries que ocuparen en un moment o altre un àmbit i una funció centrals en les seues reflexions.

Amb aquest propòsit, diversos especialistes s’encarregaran de presentar visions detallades sobre parcel·les ben significatives d’aquest tema en l’escriptura i el pensament fusterià.

La jornada “Joan Fuster i la ironia” tindrà lloc el pròxim 10 de novembre de 9.30 a 19.30 hores a la Casa de la Cultura de Sueca i Espai Joan Fuster i ha sigut organitzada per la Càtedra Joan Fuster de la Universitat de València i l’Ajuntament de Sueca.

Foto: Universitat de València.

Joan Fuster (Sueca 1922-1992) fou, sens dubte, segons la UV, “un cas modèlic d’escriptor vocacional que va saber convertir en professió una profunda pulsió personal de comunicar-se per mitjà de l’escriptura. El resultat de la seua intensa dedicació foren desenes de llibres, centenars d’articles apareguts en diversos periòdics al llarg d’una trentena d’anys, un seguit d’anotacions diàries —només en part conservades—, milers de cartes i de fitxes de treball…”

La ironia s’ha convertit ara com ara en un aspecte central en l’escriptura contemporània. Al llarg del segle XX ha estat fonamental en escriptors i intel·lectuals de les diferents literatures. Només en l’àmbit de la literatura catalana, aquesta ha estat especialment rellevant en els diferents moments històrics al llarg del segle XX i en els diversos gèneres literaris. Poetes com Josep Carner, Vicent Andrés Estellés o Pere Quart; novel·listes com Carles Soldevila o Llorenç Villalonga; dramaturgs com Joan Oliver, o assagistes com Eugeni d’Ors, Josep Pla o Joan Fuster en són una mostra evident.

Es tracta, per tant, d’un aspecte de la més alta importància perquè els assistents puguen conèixer millor la producció del gran autor valencià.

Es pot consultar el programa de la jornada ‘Joan Fuster i la ironia’ en aquest enllaç.

Comparteix

Icona de pantalla completa