Diari La Veu del País Valencià
Els germans Balaguer es proclamen campions de l’Estat espanyol de la classe 420 de vela

EFE / Palma de Mallorca.

Els regatistes del Reial Club Nàutic de València, Carlos i Nacho Balaguer, i la tripulació formada per Maria Bover i Clara Llabrés, del Reial Club Nàutic de Palma (RCNP) i el Club Nàutic S’Arenal (CNA), es van proclamar, ahir dimarts, campions de la Copa d’Espanya de la classe 420 en les categories masculina i femenina, respectivament.

La competició va reunir 101 embarcacions de nou federacions autonòmiques des del passat dijous fins ahir de vesprada a les instal·lacions del Reial Club Nàutic de Palma, a la Badia de Palma.

Els germans Balaguer van justificar la seua condició de favorits després d’accedir al liderat de la classificació en la penúltima jornada de la competició. No obstant això, escassos dos punts els van separar de les seues més immediates rivals, Bover i Llabrés, que van ser segones −i la millor tripulació femenina−, i de les canàries María i Pilar Caba (Reial Club Nàutic de Gran Canària), bronze a la general i subcampiones en la seua categoria.

Els campions de la Copa d’Espanya masculins absoluts també ho van ser en el grup dels sub-19, on els mallorquins Albert Torres i Xisco Alemany (RCNP-CNA), cinquens en la classificació absoluta, es van penjar la plata després d’una espectacular remuntada. El tercer lloc en aquest nivell va ser per a Eduard Ferrer i Carlos de Maqua (Club Nàutic El Balís) que, a més, van vèncer en la categoria sub-17 masculina, seguits de Daniel Gottlich i Linus Klasen (Alemanya) i Lucas i Teo Parés (Club Nàutic de Blanes).

Així mateix, Giulietta Lang i Tess Provençal (RCNP) es van classificar en la desena posició i, a més, es van adjudicar el triomf en les categories sub-17 i sub-19 femenina, a més del bronze absolut.

Totes dues s’han incorporat fa tres mesos a la classe 420 i han demostrat que formen una de les tripulacions amb més projecció del panorama nacional, al costat de la campiona del món d’Optimist en 2015, Aina Colom, i a la seua companya Vicky Reynés (CNA), que van ser onzenes i es van emportar la plata en les categories sub-19 i sub-17 femenina.

En la Copa d’Espanya de la classe 420 hi van competir 101 tripulacions de les federacions catalana, valenciana, gallega, murciana, andalusa, canària, basca, extremenya i balear.

Comparteix

Icona de pantalla completa