Diari La Veu del País Valencià
El Vila-real perd el liderat davant un compacte Osmanlispor (1-2)

EFE / Vila-real.

El Vila-real va perdre el liderat del seu grup de la Lliga Europa en caure derrotat a casa davant l’Osmanlispor turc (1-2) en un partit en què al conjunt castellonenc li van faltar idees per a doblegar un rival que el va asfixiar durant molts minuts i el va rematar a la contra. Amb aquest marcador, l’Osmanlispor és el nou líder del grup, ja que acumula set punts davant els cinc de l’equip que entrena Fran Escribá.

El gol inicial de Webó va condicionar el partit i, després de l’empat del Vila-real, el contraatac visitant va determinar la sort d’un xoc després del qual l’equip valencià eixirà obligat a donar el màxim en els dos partits que li resten, a Zuric i a casa davant l’Steaua.

El Vila-real no va entrar bé a l’encontre, ja que va ser incapaç d’imposar la seua teòrica superioritat en els primers minuts i, a més, va rebre als vuit minuts un gol marcat per Webó que els jugadors locals van protestar per considerar que l’exjugador de Mallorca i Osasuna estava en fora de joc quan va rematar.

No va reaccionar l’equip de Fran Escribá després del gol visitant. No va ser capaç de fer-se amb el control del joc i, a més, les pèrdues de pilota van ser més de les habituals en el Vila-real. Fins al minut 30, en una bona acció de conjunt, no va arribar la primera opció clara del Vila-real. Va ser en una rematada de Cheryshev que el porter turc va enviar a córner.

Només a partir d’aquest moment l’equip local es va mostrar un poc més incisiu, però no va arribar a mostrar la mordent suficient com per a crear perill davant la meta de l’Osmanlispor, que va arribar al descans sense haver patit en excés davant un Vila-real poc fluid.

Cheryshev es lamenta d’una oprtunitat perduda. Fotografia: EFE.

La segona meitat va començar amb el gol de l’empat en una bona jugada individual del jove Rodri, la rematada va rebotar en Tiago Pinto i es va colar en paràbola per sobre del meta turc. El gol va arribar en el millor moment possible per al Vila-real.

L’equip local va donar després del gol una passa endavant i l’Osmanlispor va acusar el gol del conjunt de la Plana Baixa, que havia arribat en una acció aïllada, però que també havia donat vida a un Vila-real que fins a aquest gol havia mostrat molts problemes.

A poc a poc el Vila-real es va apoderar del partit ia l’Osmanlispor només li quedava defensar i buscar les seues opcions al contraatac, cosa que li va permetre arribar en alguna ocasió a la porteria local i en una d’elles, Rusescu, que acabava d’eixir al terreny de joc, va establir l’1-2.

El Vila-real es va bolcar en atac davant un rival que es mostrava solt a la contra i que era capaç de contenir l’equip local lluny de la seua àrea. No obstant això, el seu futbol ofensiu no anava acompanyat d’aproximacions clares a la porteria de Hakan Arikan. L’equip es va mostrar ferm en defensa i va saber aprofitar les mancances d’un Vila-real que no va estar a l’altura del que s’esperava.

Fitxa tècnica:

1 – Vila-real: Andrés Fernández, Rukavina, Álvaro, Víctor Ruiz, José Ángel, Jonathan dos Santos (Sansone, m.81), Rodri, Bruno Soriano, Cheryshev (Castillejo, m.69), Bakambu i Rafael Santos Borré (Pato, m 63).

2 – Osmanlispor: Hakan Arikan, Bayir, Curuksu, Prochazka, Tiago Pinto, Caguran (Demir, 86), N’Diaye, Umar, Maher, Delarge (Regattin, m.67) i Webó (Rusescu, m.73).

Gols: 0-1, m.8: Webó. 1-1, m.48: Rodri. 1-2, m.75: Rusescu.

Àrbitre: Harald Lechner (Àustria). Va amonestar per part del Vila-real a Víctor Ruiz i per part de l’Osmanlispor a Bayir i Caguran.

Incidències: Partit de la fase de grups de la Lliga Europa disputat al camp del Madrigal.