Diari La Veu del País Valencià
Bellreguard ofereix un curs de matèria fiscal per a associacions

RedactaVeu / Bellreguard.

Les ‘Jornades Participa‘, encetades el passat 8 d’octubre a Bellreguard (la Safor), arriben ara a la seua tercera cita en què les diferents associacions locals podran beneficiar-se d’un curs de matèria fiscal perquè coneguen la legislació i així poder evitar qualsevol tipus de problema legal.

El curs titulat “Règim legal de les entitats sense ànim de lucre, aspectes fiscals” tindrà lloc aquest dissabte, 5 de novembre, i serà impartit per la Fundació Horta Sud, i els participants seran membres de les diferents entitats inscrites en el Registre Municipal d’Associacions de la localitat.

El regidor de Participació Ciutadana, Àlex Ruiz, ha recordat, “que una associació no tinga ànim de lucre no eximeix de complir amb Hisenda, per la qual cosa volem que coneguen la legislació i ajudar-los a complir-la per tal d’evitar-los problemes”.

Image: Ajuntament de Bellreguard.

‘Jornades Participa’

Les ‘Jornades Participa’, que van començar el 8 d’octubre i seguiran el 14 de gener amb una xarrada-debat sobre els pressupostos participatius, tenint com a exemple Pedreguer (la Marina Alta), per fomentar la participació com a ferramenta per a aprofundir en la democràcia participativa des de la igualtat, la solidaritat i la deliberació col·lectiva. Com assenyala Ruiz “aquesta cultura de decisió descentralitzada i col·lectiva és símptoma d’una societat amb salut democràtica, inclusiva i socialment avançada”. La programació s’allargarà fins al 24 de juny, si voleu consultar-la podeu fer-ho en el següent enllaç.

L’objectiu d’aquesta iniciativa, tal com afirma el regidor de Participació Ciutadana, és “fomentar la participació com a ferramenta per aprofundir en la democràcia participativa en el nostre poble des de la igualtat, la solidaritat i la deliberació col·lectiva”. A més també destaca que el protagonisme de la ciutadania en les decisions municipals ha de ser un dels pilars en la millora de Bellreguard.

Comparteix

Icona de pantalla completa