Diari La Veu del País Valencià
Puig vol reforçar a Londres l’oferta turística valenciana davant l’amenaça del brèxit

RedactaVeu / València.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, visitarà a Londres la World Travel Market (WTM), juntament amb el secretari autonòmic de l’Agència Valenciana de Turisme, Francesc Colomer, per tal de reforçar així l’oferta turística valenciana davant de les possibles conseqüències de l’eixida del Regne Unit de la Unió Europea.

Davant l’amenaça del brèxit, l’Agència Valenciana del Turisme duplicarà en els Pressupostos de la Generalitat les partides per a promoció del País Valencià a Regne Unit i destinarà 2,5 milions d’euros, entre 2017 i 2018, al desenvolupament de noves estratègies de posicionament. Una de les línies de treball serà la creació d’un programa de màrqueting per a col·laborar amb operadors turístics del mercat britànic, segons informa la Generalitat Valenciana a través d’un comunicat.

Aquesta fira, que se celebra entre el 6 i el 9 de novembre, s’ha convertit en un dels majors aparadors turístics del món, al costat de la ITB de Berlín i la Fira Internacional de Turisme (Fitur) a Madrid. Per això, durant la jornada del dilluns, 7 de novembre, el cap del Consell i el secretari autonòmic de Turisme mantindran reunions de treball amb diferents operadors turístics generalistes i especialitzats. L’objectiu d’aquestes trobades és generar negoci i facilitar el contacte amb professionals britànics, a més de reactivar l’arribada de viatgers provinents d’aquest mercat, el principal emissor internacional per al País Valencià, tal com s’explica al comunicat.

En concret, la delegació valenciana es reunirà amb turoperadors generalistes, com Thomas Cook, Jet 2, EasyJet o TUI, així com amb diferents operadors turístics especialitzats com Exodus, Ramblers, Intrepid Travel o Sunvil Travel.

La importància del mercat britànic

El Regne Unit és el principal emissor per al País Valencià, d’on radica la seua importància, però, a més, aquest és un dels emissors menys estacionals i que menys ha variat la distribució del seus viatges al llarg dels anys. I també cal recordar que estén la seua temporada alta de maig a octubre. Això no obstant, aconsegueix el màxim volum d’arribades al juliol i agost.

Connexions aèries

En 2016 els aeroports valencians mantenen vols regulars amb 24 aeroports del Regne Unit, quatre més que en 2015, després de la incorporació a l’abril de les connexions des d’Alacant amb els aeroports de Belfast, Newquay, Doncaster Sheffield i Norwich.

Segons les últimes dades publicades per Aena, fins a setembre de 2016, el nombre de passatgers procedents de Regne Unit ha augmentat en el territori valencià un 17,5%, respecte al mateix període de l’any passat. Aquest interval coincideix, a més, amb el de major creixement de l’aeroport de València, on han arribat un 23,5% més de passatgers, i amb un augment de turistes d’un 16,8% en l’aeroport d’Alacant.

Comparteix

Icona de pantalla completa