Diari La Veu del País Valencià
El dibuix com a habilitat en el desenvolupament dels xiquets i adolescents
RedactaVeu / València

Aquest 9 i 10 de novembre, més d’una trentena de centres escolars de tot el País Valencià participaran en la iniciativa #DibuixarAlSon dibuixant al so de la música i la dansa, una activitat que es podrà seguir des de les xarxes socials, on es compartiran fotografies i vídeos amb l’etiqueta #DibuixarAlSon per tal de crear un grup de treball entre tots els participants.

En aquesta iniciativa participen, enguany, el Museu d’Art Contemporani d’Alacant (MACA), el Museu de Belles Arts de Castelló i el Centre del Carme de València, després que el Consorci de Museus s’haja sumat, un any més, a la campanya internacional ‘The Big Draw’ −en funcionament des de l’any 2000−, que considera el dibuix una habilitat fonamental en el desenvolupament dels xiquets i adolescents, així com una forma d’expressió i comunicació per als adults.

Activitat coordinada a Alacant, Castelló i València

L’activitat, que ja se celebrava en alguns centres valencians, es realitza per primera vegada a Alacant, Castelló i València, de forma coordinada, gràcies a la col·laboració de la Conselleria d’Educació.

A Alacant, el MACA, en col·laboració amb el Consorci de Museus, ha preparat un programa d’activitats entorn a Dibuixar un arbre, un dels llibres més coneguts de l’artista italià Bruno Munari. En aquest s’explica de forma senzilla, poètica i amb humor com són els arbres i com dibuixar-los. Al llarg de tota la setmana es duran a terme tallers, visites guiades i exposicions que han involucrat tota la ciutat a través dels artistes i gestors culturals de Distrito Arte, October Press, Fàbrica de Paraules, Explicarte i Extrarradio.

A Castelló de la Plana, el Consorci de Museus i el Museu de Belles Arts han invitat les il·lustradores castellonenques Joaquina Moragrega i Ana Sansano a participar en una proposta amb els alumnes que consisteix en una intervenció artística sobre les vitrines del museu.

Foto: GVA.

A València, al Centre del Carme, la Sala Dormitori acollirà més de 300 alumnes i la il·lustradora valenciana Ada Díez en una interpretació en què la música, la dansa i el cant inspiraran una actuació sobre els murs de la sala amb la col·laboració de l’IES Luis Vives. L’activitat s’exercirà al llarg de la jornada d’aquest dimecres i dijous i s’exposaran els treballs realitzats fins al pròxim 27 de novembre.

La iniciativa permet introduir la pràctica artística com a metodologia de treball en l’àmbit educatiu des de diferents assignatures com ara audiovisuals o música, a més de plàstica.

Comparteix

Icona de pantalla completa