Diari La Veu del País Valencià
Els empresaris exigeixen a Rajoy data per a l’alta velocitat entre Barcelona i Alacant

ACN / València.

El president de l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE), Vicente Boluda, ha exigit, aquest dilluns, al nou Govern espanyol, que es comprometa amb fets amb el Corredor Mediterrani i pose una data a l’entrada en funcionament de l’alta velocitat entre Barcelona i Alacant. Boluda ha indicat que això seria una mostra que el compromís del Govern espanyol amb la infraestructura va més enllà de les paraules. L’empresari ha remarcat que tot i que la implantació del tercer carril avança aquesta ha de ser una solució provisional i que el Corredor Mediterrani no haurà finalitzat fins que no s’implante la doble plataforma.

Boluda ha reclamat que l’Estat contribuïsca a abandonar la concepció radial de l’alta velocitat per tal d’assumir una concepció “circular” i, en aquest sentit, ha dit que cal circumscriure el Corredor Mediterrani. El president dels empresaris valencians ha afegit que l’ample internacional de via hauria d’arribar el 2018 des d’Almeria fins a França i que s’hauria de fixar data d’inici per a les obres de la doble plataforma així com un calendari que es complisca.

Vicente Boluda ha fet aquestes manifestacions durant la seua intervenció en un acte que ha servit per a presentar el web elcorredormediterraneo.com, un nou canal de comunicació impulsat per AVE que permet que l’usuari navegue de manera interactiva pel traçat del Corredor Mediterrani gràcies a una gravació realitzada des d’un helicòpter.

El projecte naix per a involucrar la societat civil en la demanda de la connexió mediterrània per alta velocitat i mostra la situació de paralització de les obres ferroviàries. Segons han explicat els responsables d’aquesta web, es tracta d’una eina viva que s’anirà actualitzant amb un estil divulgatiu i proper.

Entre altres punts del traçat, el web posa el focus actualment en el túnel sota l’AP7 entre Castellbisbal i Martorell, així com en el “coll d’ampolla” entre Tarragona i Vandellós. La reclamació d’un túnel passant a València per a donar sortida al cul de sac que suposa l’estació, així com la manca d’ample internacional entre València i Alacant, són altres de les intervencions que reclama AVE per a anar avançant en les obres del Corredor.

El web ha comptat amb la participació del secretari general adjunt de Ferrmed, Francisco García Calvo, i del consultor lleidatà Xavier Lluch, així com amb la de les empreses Aftershare-tv, CoyotAir i Cuatrochenta. El projecte ha estat realitzat amb tres jornades de gravació en helicòpter per tota la costa, des d’Algecires fins a la frontera amb França, amb l’objectiu que cada usuari puga navegar des del seu ordinador, mòbil o tauleta.

Comparteix

Icona de pantalla completa