Diari La Veu del País Valencià
Al voltant de 900 corredors participen en el desafiament Lurbel-Aitana de Finestrat

Redactaveu / Finestrat.

Finestrat acollirà aquest cap de setmana el Desafiament Lurbel Aitana 2016, una de les proves de muntanya més complicades del circuit nacional. L’edició d’aquest any s’ha presentat aquest matí a la Diputació d’Alacant amb la participació del diputat d’Esports, Pascual Díaz; l’alcalde, Juan Francisco Pérez; el regidor d’Esports, David Alarcón; el director de Màrqueting de Lurbel, Miguel Lurbe, i el director de carrera, Romualdo Doménech.

El Desafiament Lurbel-Aitana d’enguany compta amb tres proves −40 K, 86 K i 120 K− en què ja s’han inscrit més de 900 corredors de 13 nacionalitats de tot el món, a més de corredors de 25 províncies de l’Estat espanyol.

La cursa més complicada, la de 120 K, eixirà el divendres a les 22 hores des de la Casa de Cultura de Finestrat. La de 86 K arrencarà a les 6 hores de dissabte i la de 40 K a les 8 hores. La prova reina, la de 120 K, arribarà a la seua cota més alta, un desnivell de fins a 7.200 metres i una acumulació de més de 14.000 metres.

En la presentació d’aquest dimarts, l’alcalde de Finestrat, Juan Francisco Pérez, ha recordat que la localitat “fa anys que va començar a treballar en aquest tipus d’esdeveniments de muntanya” i que el 2013 “ens plantejàrem una prova de major envergadura com és el Desafiament Lurbel-Aitana”.

Més de 200 voluntaris vetllaran pels corredors durant els trajectes, entre ells membres del CE El Portell de Finestrat. El director de carrera, Romualdo Doménech, va voler agrair a aquests voluntaris arribats de diversos clubs del País Valencià el treball que realitzaran en aquests dies.

Els corredors hauran d’arribar a cims com el del Puig Campana, la Serra d’Aitana, la Mallada del Llop o al Pla de la Casa, entre d’altres. “El recorregut passa per els principals cims de la comarca de la Marina Baixa”, ha indicat Doménech, qui va voler destacar la “qualitat de les muntanyes d’aquesta zona, que deixen sorpresos els corredors pel desnivell que arriben a aconseguir”.

Les autoritats durant la presentació d’aquest matí. Fotografia: Ajuntament de Finestrat.

Actes lúdics per al cap de setmana

L’organització espera la presència de més de 2.000 persones entre acompanyants dels participants i públic. Per a l’edició d’enguany, l’organització, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Finestrat, ha preparat una ‘Ruta de la tapa’ per 9 establiments del nucli històric perquè els participants i assistents tinguen una activitat complementària durant el dissabte. S’han realitzat mapes en què podem veure la tapa especial que oferirà cada bar, dos dels quals prepararan menús per a aquest dia.

L’alcalde i també regidor de Turisme va destacar que “a través de l’esport també fem turisme, ja que amb activitats com la d’aquest cap de setmana hem aconseguit que més de 2.000 persones coneguen el nostre municipi”. Amb tot, l’alcalde va voler agrair als altres ajuntaments de la comarca implicats en la prova la seua col·laboració. “Amb aquestes iniciatives promocionem el turisme de Finestrat, però també el de la comarca perquè es coneguen tots els nostres paratges”, va afegir per a indicar que des de l’Ajuntament “seguirem impulsant aquest tipus d’esdeveniments”.

Durant els dies del Desafiament Lurbel-Aitana també es podrà gaudir d’una Fira del Corredor, una ludoteca o una marxa senderista d’11 km guiada.

Comparteix

Icona de pantalla completa