Diari La Veu del País Valencià
Trip Advisor discrimina un usuari per fer servir el valencià

RedactaVeu / València.

Els casos de discriminació lingüística no són només de males actituds envers qui parla la llengua. De fet, està demostrat que ara per ara és una discriminació sistèmica que com recordava el nou president d’ELEN fa poc al nostre diari “també és una discriminació humana”.

Aquesta sistematització de la qual parlem es demostra en casos com el que denunciem en aquesta ocasió. Quim Sanç, un cantautor i graduat en Filologia Catalana, de Tavernes de la Valldigna (la Safor), ens fa arribar el cas que darrerament ha patit. Segons el mateix Sanç, “el cas és que la meua cosina va publicar una opinió en valencià sobre una empresa d’scape room”, i la resposta del web en qüestió va ser altament decebedora. En concret, Sanç denuncia la discriminació per part de l’empresa, la resposta de la qual va ser, “indignant”. La resposta va ser: “Hola, Muchas gracias por escribir una opinión en TripAdvisor. Lamentamos comunicarte que no podemos publicar tu opinión, porque no cumple con alguna de las siguientes normas de publicación: *Opiniones escritas en un sólo idioma actualmente aceptado por TripAdvisor. Los idiomas que actualmente aceptamos son los siguientes : Alemán, Árabe, Checo, Coreano, Chino, Danés, Español, Eslovaco, Finlandés, Francés, Griego, Hebreo, Húngaro, Holandés, Indonesio, Inglés, Italiano, Japonés, Noruego, Polaco, Portugués, Ruso, Serbio, Sueco, Tailandés, Turco, Vietnamita. […]”

L’actual president de la xarxa europea per la igualtat lingüística (ELEN en les seues sigles en anglès), Ferran Suay, en declaracions a La Veu ens assegura que “Caldria dir que com més prompte incorpore TripAdvisor una llengua amb més de 10 milions de parlants, més comentaris podrà obtindre, i més s’aproximarà a ser una empresa respectuosa amb tots els seus clients, i no sols als qui parlen una de les llengües que disposen d’exèrcit. L’excel·lència professional i l’atenció correcta als clients estan més a prop del respecte lingüístic que no de la possessió d’armes.”

En definitiva, una mostra més que això de la Igualtat Lingüística, ara per ara, és només una lluita.

Comparteix

Icona de pantalla completa