Diari La Veu del País Valencià
Es posa en marxa el I Trofeu de Raspall Ciutat d’Algemesí

PilotaVeu / Algemesí.

La Setmana cultural girarà en torn de la Pilota Valenciana i del foc, dos pilars de la cultura popular. La intenció és fer un pas fort per a recuperar la pràctica social que històricament ha tingut la pilota a Algemesí, oblidada per l’administració durant anys.

D’aquesta manera, dissabte que ve hi haurà dos campionats es a les 11 hores al carrer Nou del Convent, al cor de la ciutat i on encara s’alça l’antic Trinquet. S’hi jugarà un campionat infantil amb alumnes de l’Escola de Pilota i un per a adults aficionats.

La iniciativa més destacada de la setmana serà la celebració dissabte següent, dia 19, del I Trofeu Professional de Raspall Ciutat d’Algemesí. En esta primera edició participaran quatre dels millors jugadors professionals de l’actualitat. Waldo d’Oliva i Guillem de Castelló de La Ribera contra Ricard de Castelló de La Ribera i Josep de Xeraco.

La partida es realitzarà també al carrer Nou del Convent. Prèviament hi haurà una partida de raspall femení.

Cartell I Trofeu de Raspall Ciutat d’Algemesí.

Foto: La Nova Muixeranga d’Algemesí

La Nova Muixeranga pretén així que la pilota recupere el seu lloc dins les tradicions del poble amb la qual els veïns han establert al llarg dels segles lligams socials i afectius.

Després que el Trinquet deixara de funcionar a Algemesí, l’activitat es va traslladar a un Mini-Trinquet on funciona l’Escola de Pilota i que ha col·laborat amb la Nova Muixeranga en l’organització dels diversos esdeveniments, on més de 20 xiquets i xiquetes practiquen la pilota tots els dissabtes des de les 11.30 fins les 13.30 hores.

Escola de Pilota d’Algemesí.

Algemesí ha sigut en la història un dels bressols on han eixit grans jugadors de pilota com Vendrellet i Danielet i també jugadors aficionats com Camals, Miguelin, el Menoret, el Gorreta, Ródenas, Enrique Borràs, o el Lluquet.

Foc, Música, Fotografia, Lletres i Solidaritat

Muixerola-2016 aposta també fort per la cultura popular del foc. La nit de dissabte 19, es desenvoluparà un gran correfoc a càrrec d’Els dimonis de Massalfassar. Els actes començaran divendres pròxim amb l’actuació de Donallop i seguiran dissabte amb els campionats de pilota i un espectacle infantil a càrrec de Disparatario.

L’endemà, diumenge de matí, el grup Confiteor participarà en l’Esmorzar estellesià obert a tota la localitat. Així mateix, dijous dia 17 al Teatre Municipal es presentarà, conjuntament amb la llibreria Samaruc, el llibre Fer Harca 2 . Com a novetat després de huit edicions consecutives, s’ha programat per a divendres dia 18 una nit dedicada al flamenc amb la col·laboració de Nuevo Amanecer Gitano. Dissabte dia 19 s’inaugurarà, al Museu de La Festa, una exposició-galeria de fotografia a càrrec de Ximo Bueno que inclou imatges dels espais de la vida quotidiana de la localitat. La recaptació econòmica de les obres exposades es destinarà a l’ajuda als refugiats sirians a Grècia a través de l’associació Refugia’l.

Cartell activitats Muixelora 2016.

La Nova Muixeranga d’Algemesí

Comparteix

Icona de pantalla completa