Diari La Veu del País Valencià
La Diputació de València impulsa un pla per finançar el manteniment dels col·legis

RedactaVeu / València.

La Conselleria d’Educació i la Diputació de València han mantingut una reunió per tal de reforçar l’acció dels municipis per a treballar conjuntament en garantir “aules dignes” per a l’alumnat valencià. En aquest sentit, la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, ha fet una radiografia de les possibles actuacions que són de competència municipal pel que fa al manteniment i equipament de centres educatius en poblacions de les comarques de la demarcació de València.

El manteniment de les escoles públiques és una competència compartida entre la Conselleria d’Educació i els Ajuntaments, els quals han de fer front a les obres de conservació i manteniment referides a treballs de pintura i reparació o substitució de finestrals. Per tal d’ajudar els municipis en obres de manteniment dels centres educatius, la Conselleria proposa a la Diputació de València una col·laboració per a garantir que els consistoris puguen fer front econòmicament a la part econòmica que els correspon a cadascun per a dur a terme aquestes accions.

La vicepresidenta Maria Josep Amigó ha afegit que aquest Pla “arribarà a molts municipis i servirà per donar suport als Ajuntaments en un aspecte bàsic com és garantir els serveis educatius. Cal recordar que el manteniment dels centres escolars és una competència municipal, i que des de la Diputació estem per donar suport a les necessitats dels nostres pobles i ciutats”.

Amigó ha explicat també que “des de Conselleria se’ns demana que donem suport als Ajuntaments en una competència que és seua. D’aquesta manera es garantiria que es porten a terme les obres de manteniment i s’alliberen recursos municipals”, ha apuntat.

El conseller Vicent Marzà i la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigò.

Educació ha elaborat un llistat amb 247 centres educatius de Primària de la demarcació de València amb necessitat d’obres de manteniment, obres que han d’assumir els Ajuntaments. El conseller Marzà ha explicat que “la implicació interinstitucional és clau per avançar cada dia en l’escola pública i de qualitat que les valencianes i els valencians mereixen”.

Des de la Diputació s’impulsarà un Pla per finançar les obres de conservació i manteniment de les escoles de poblacions de la demarcació de València. La Conselleria traslladarà el llistat amb els 247 centres on seria necessari invertir en manteniment, amb una ordenació basada en criteris tècnics en funció de la urgència de les obres.

S’estima que el total d’inversió per solucionar totes les necessitats de manteniment de les escoles de la demarcació de València seria d’uns 75 milions d’euros. Així, la Diputació de València distribuiria entre els diferents Ajuntaments ajudes per poder fer front al que és una competència directa dels municipis, les despeses de manteniment dels centres educatius.

Aquestes inversions podrien tindre un caràcter plurianual, de manera que el llistat s’assignarà per ordre d’urgència al llarg de més d’un exercici. En tot cas, els Ajuntaments serien els qui farien la contractació de les obres de manteniment, de manera que aquest pla també serviria per dinamitzar econòmicament els municipis.

Comparteix

Icona de pantalla completa