Diari La Veu del País Valencià
Ribó: ‘Cal arribar a un acord per a disminuir l’obertura comercial els diumenges i festius’

EP / València.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha assenyalat aquest dimecres respecte als horaris comercials i la possibilitat d’obertura els diumenges, que “és necessari treballar a partir d’una solució estable jurídicament” procedent de la Generalitat Valenciana. No obstant açò, ha apostat per “arribar a un acord amb tot el sector” per a “poder disminuir al màxim l’obertura en diumenges, en festius, perquè no és positiva per als treballadors i el xicotet comerç”.

Ribó s’ha pronunciat d’aquesta manera en la roda de premsa en la qual ha presentat el pressupost de l’Ajuntament de València per a 2017, preguntat per la decisió del Consell Jurídic Consultiu (CJC) de rebutjar la petició de l’actual Conselleria d’Economia d’anul·lar la resolució de 7 de gener de 2013 del PP, per la qual es van declarar cinc Zones de Gran Afluència Turística (ZGAT).

El primer edil ha assenyalat que el consistori no té aquest informe i que el coneix pel que s’ha publicat en els mitjans de comunicació, al mateix temps que ha al·ludit a la limitació de competències del consistori en aquest camp. “Un ajuntament solament és un ajuntament en aquests temes”, ha dit, a més d’apuntar que hi ha lleis estatals i autonòmiques superiors a les decisions locals.

Malgrat açò, Joan Ribó ha defensat l’acord sobre horaris comercials a què es va arribar fa uns mesos pel consistori i el sector que posteriorment va quedar sense efecte. “Nosaltres en el seu moment vam fer els deures. Arribem a un consens molt ampli en el qual vam tenir en compte els interessos de tots i, molt en compte, els interessos de les treballadores i els treballadors”, ha manifestat.

Així, l’alcalde ha comentat que es va decidir establir “un màxim de festius” i “no passar d’ací”, però ha dit que “en arribar a la Generalitat la cosa s’ha embolicat moltíssim, en uns paràmetres” que l’Ajuntament “no pot controlar”.

Després d’açò, Ribó ha agregat que el consistori “l’única cosa que pot fer és lamentar que aquell acord a què es va arribar i que, fins i tot, les grans superfícies van mantenir quan ja no era obligatori, haja saltat per l’aire per una sèrie d’embolics jurídics” en els quals l’administració municipal “ni entra ni pot entrar”.

“La situació en què quedem en aquests moments és que hem d’esperar a una solució determinada que vinga de la Generalitat, que siga estable jurídicament per a, a partir d’ací, poder posar-nos a treballar”, ha manifestat el primer edil. “Què més volguérem que poder posar-nos a treballar a partir d’una situació que siga estable”, ha agregat Ribó.

Comparteix

Icona de pantalla completa