Diari La Veu del País Valencià
Hillary Clinton diu que cal donar a Trump ‘l’oportunitat de liderar’ els Estats Units d’Amèrica

ACN / Barcelona.

La candidata demòcrata a la presidència dels Estats Units d’Amèrica, Hillary Clinton, ha admès aquest dimecres que el resultat electoral que ha donat la victòria a Donald Trump “és dolorós i ho serà durant molt de temps”, però ha demanat als seus seguidors que donen al candidat republicà “l’oportunitat de liderar”. “La nostra nació està més dividida del que pensàvem, però encara crec en Amèrica, i sempre ho faré, i si vosaltres ho feu, hem d’acceptar el resultat i mirar cap al futur”, ha destacat. “Trump serà president, li devem una ment oberta i l’oportunitat de liderar”, ha remarcat Hillary Clinton.

La secretària d’Estat de l’administració de Barack Obama ha assegurat que ha felicitat Trump i que confia que treballarà “per tot el país”. “Em sap greu que no hagem guanyat aquestes eleccions pels valors que defensem”, ha dit Clinton, admetent estar “decebuda” igual que els centenars de milers d’americans que li havien donat confiança.

Clinton ha demanat als seus seguidors que participen en el procés democràtic i ha recordat que el marc constitucional nord-americà preveu “una transició pacífica del poder” i el respecte per “l’estat de dret” i el principi que “tots som iguals” sense que s’hagen de tindre en compte qüestions de gènere, ètnia o religió.

Comparteix

Icona de pantalla completa