Diari La Veu del País Valencià
El València Basket venç amb molt d’esforç el Lokomotiv Kuban (64-73)

Javier Cid / València.

El València Basket ha guanyat aquesta vesprada un partit molt físic i competit a la pista del Lokomotiv Kuban de Krasnodar i es col·loca així amb tres victòries al grup D en la primera de les quatre eixides consecutives que farà en l’Eurocup l’equip valencià. Els de Pedro Martínez van fonamentar el triomf en un bon tercer quart encara que han patit més del necessari en l’últim quart per tancar la victòria.

El partit va començar molt igualat i amb defenses molt corretjoses que no permetien anotar cistella amb facilitat a cap dels dos conjunts i un València Basket que va errar molt en el tir de tres amb sis errades de sis intents per al empat a 17 al final del primer període. L’equip rus dirigit per l’exentrenador del València Basket Fotis Katsikaris no anava a regalar res en el Basket Hall de Krasnodar.

El segon quart va mantindre eixe equilibri en el joc i en les dificultats per anotar dels dos equips, però un Van Rossom que va saber dirigir i trobar un Oriola inspirat en la primera part, i al debutant en Eurocup, Kravstov, i a Thomas que complien en la pintura (17-23, m.22). Però Rochestie va aparèixer amb dos triples consecutius per empatar el partit i posar-se amb 18 punts dels 25 de tot el seu equip. Finalment, 34-33 al descans i el València Basket que veia com els russos es posaven per davant en el marcador per afrontar la segona part.

En la represa, l’equip valencià va eixir molt més concentrat. Diot va posar la direcció del joc i va trobar un aliat en el pivot estadounidenc Will Thomas, que va realitzar el seu millor partit com a jugador del València Basket amb 15 punts. D’aquesta manera, amb joc molt més dinàmic i amb bones defenses, van aconseguir desenganxar-se en el marcador per afrontar l’últim període amb set punts d’avantatge (47-54, min. 30).

No obstant això, l’equip taronja va patir per a tancar el partit en l’últim quart i va veure com el Krasnodar es col·locava a un punt a falta de quatre minuts per al final amb bones accions de Collins i Baburin (59-60, m.35). Dos accions de l’omnipresent San Emeterio i de Diot van començar a posar distància per al València que finalment es va endur una victòria importantíssima davant un conjunt que l’any passat va jugar la Final Four de l’Eurolliga.

Fitxa tècnica:

64 – Krasnodar: Zubkov (6), Vougiokas (6), Collins (11), Khvostov (-), Baburin (7) –cinc inicial–, Gabriel (-), Jones (4), Ivlev (-), Janning (4), Rochestie (23), Zakharov (-) i Broekhoff (3).

73 – València Basket: Diot (9), Rafa Martínez (2), San Emeterio (9), Oriola (7) i Sikma (3) –cinc inicial–, Thomas (15), Van Rossom (8), Sato (-), Vives (4), Sastre (5) i Kravstov (11).

Àrbritres: Kowalski (Polònia), Juras (Sèrbia) i Koljensic (Montenegro).

Incidències: Partit de la cinquena jornada de l’Eurocup celebrat al Basket Hall de Krasnodar.