Diari La Veu del País Valencià
Montoro cobra a la Generalitat una multa de 19 milions que va generar el PPCV

EP / València.

El Govern estatal ha cobrat a la Generalitat la multa de 18,9 milions que va interposar la Comissió Europea (CE) per la manipulació de les dades del dèficit al País Valencià, comesa per anteriors responsables de l’Executiu autonòmic (PPCV).

L’Executiu de Mariano Rajoy ha cobrat l’import d’aquesta multa en l’últim lliurament a compte de l’Estat a la Generalitat Valenciana, tal com han explicat fonts del Consell.

El president del Govern valencià, Ximo Puig, s’ha referit a aquest tema en la sessió de control del ple de les Corts, després de la pregunta realitzada per la síndica del PP, Isabel Bonig, sobre com pensa complir els pressupostos de la Generalitat per a 2017, que s’estan tramitant, i els de les Corts.

Durant la seua intervenció, Puig ha manifestat: “Aquesta setmana hem rebut un mala notícia: Montoro ens ha cobrat els 18,9 milions de la multa de la Comissió Europea”.

Segons Ximo Puig, s’ha de “canviar d’una vegada per sempre” la intenció d'”ocultar el problema valencià i les ambicions dels valencians”. “No és possible que, d’una banda, ens diguen que ens ajudaran i, alhora, es faça el contrari”, ha manifestat.

Comparteix

Icona de pantalla completa