Diari La Veu del País Valencià
Avanços significatius en la lluita contra les línies de Molt Alta Tensió
L. P. / Castelló de la Plana

Continuar mobilitzant-se per a aturar la MAT (Molt Alta Tensió). Aquesta és la crida que ha fet el grup municipal Castelló en Moviment després que aquesta setmana s’hagen produït dos significatius avanços en la lluita contra el projecte de la MAT al País Valencià. Així, d’una banda, la Plataforma No a la MAT de les comarques de Castelló ha lliurat en el Parlament Europeu, a Brussel·les, la petició per a detenir el projecte de la ‘Red Elèctrica’ i, des de Direcció General de Medi Natural, s’ha emplaçat aquesta companyia a redactar un nou projecte que contemple el desmantellament de la línia actual.

“La ciutadania organitzada és la millor garantia contra els interessos del sector”

Des de l’agrupació ciutadana Castelló en Moviment, en declaracions del seu portaveu Xavi del Señor, han mostrat el seu suport a les accions que la Plataforma està realitzant, de manera que “mostren que la ciutadania organitzada és la millor garantia perquè els interessos del sector energètic no es posen per sobre de la salut i el medi ambient”.

>

Tanmateix, el regidor municipalista ha encoratjat les diverses entitats mobilitzades per a aturar la MAT que estenguen la seua solidaritat a la resta de pobles de les comarques de Castelló. “És important actuar des d’una visió supramunicipal, ja que es tracta d’un problema que ens afecta des de Morella fins a Castelló. Es tracta d’estendre la solidaritat entre pobles i pensar en global, tal com està treballant la plataforma”, ha declarat del Señor.

Informe desfavorable de la Direcció de Medi Natural

Aquestes declaracions es realitzen després que aquesta setmana s’haja fet públic el dictamen desfavorable de la Direcció General de Medi Natural i d’Avaluació Ambiental al projecte presentat. Aquest dictamen, signat per Salomé Arnal, sotsdirectora general d’Avaluació Ambiental, emplaça ‘Red Eléctrica’ a redactar un nou projecte que contemple el desmantellament de la línia actual. Aquesta notícia ha estat valorada pel regidor del Señor com a positiva “perquè frena el projecte de la MAT”.

Julià Álvaro amb Salomé Arnal.

Comparteix

Icona de pantalla completa