Diari La Veu del País Valencià
Enllaçats per la Llengua celebra la trobada lingüística dels governs balear, català i valencià

RedactaVeu / Barcelona.

La xarxa d’entitats Enllaçats per la Llengua ha fet saber a través d’un comunicat que considera vital la coordinació i l’entesa de les institucions en matèria lingüística per a refermar la unitat de la llengua, per això anima els governs català, valencià i balear a seguir treballant plegats per l’impuls social del català i a fomentar la cooperació en matèria lingüística amb la resta d’administracions del domini lingüístic.

La xarxa d’entitats valora molt positivament la trobada del dia 9 de novembre a Barcelona dels màxims responsables de política lingüística de la Generalitat valenciana, del govern balear i de la Generalitat catalana.

En aquesta reunió es van tractar assumptes en matèria de drets lingüístics i socials que afecten directament uns tretze milions de ciutadans i ciutadanes, en àmbits com l’acreditació i convalidació dels coneixements lingüístics a cada territori, l’avaluació del compliment per part de l’estat espanyol de la Carta Europea de les Llengües regionals o minoritàries o la defensa conjunta envers polítiques estatals perjudicials per a la llengua.

A més, Enllaçats per la Llengua remarca que aquesta entesa pot incidir també en una millor gestió dels recursos públics dedicats a aquests afers als tres territoris, arran de la voluntat de cooperació anunciada per les administracions.

La xarxa d’entitats recorda que des de la seua creació en 2013 ha reclamat aquesta coordinació i cooperació de les administracions en matèria lingüística per a defensar la unitat de la llengua i posar en valor el seu ús social.

En darrer terme, Enllaçats per la Llengua espera que aquestes trobades tinguen continuïtat en el temps i contribuïsquen a la normalització de les relacions entre les diferents institucions del domini lingüístic.

Comparteix

Icona de pantalla completa