Diari La Veu del País Valencià
Puig confia que la Fira de Tots Sants de Cocentaina siga BIC a partir de 2017
RedactaVeu / Cocentaina.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, va expressar la seua confiança que la Fira de Tots Sants de Cocentaina siga declarada Bé d’Interès Cultural (BIC) el pròxim any 2017, encara que va remarcar que aquesta festivitat “ja és patrimoni de tota la Comunitat”.

Aquestes declaracions les va fer ahir dissabte quan el cap del Consell va assistir a la 36a edició del Certamen Coral Fira de Tots Sants de Cocentaina, on va lliurar el IV Premi FIRACOR acompanyat per l’alcaldessa del municipi, Mireia Estepa, i el coordinador del Certamen Coral, Raúl Belda, al Cor de Cambra Ad libitum, de l’Escola Coral de Quart de Poblet.

Durant la seua visita a la localitat contestana, Puig també destacà la importància de la seua Fira de Tots Sants, una festa gràcies a la qual, durant el mes de novembre, “Cocentaina es converteix en una capital indubtable de la Comunitat Valenciana”.

De la mateixa manera, reiterà el suport del Govern valencià a aquest Certamen Coral que, en paraules del president, suposa “una finestra a la cultura, al cant, que té arrels i la projecta al màxim”. En aquest sentit, el cap del Consell assegurà que si el País Valencià es pot lluir per alguna cosa és “per la seua estima per la música, que forma part de ser valencià”.

Quant a la localitat, Puig lloà l’esforç realitzat per l’Ajuntament i la seua alcaldessa, Mireia Estepa, per a desembossar assumptes que han permès “millorar la qualitat de vida dels ciutadans”, com les obres del centre de salut o del col·legi Sant Joan Bosco.

Comparteix

Icona de pantalla completa