Diari La Veu del País Valencià
El dramaturg Roberto Garcia guanya el XLII Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi

RedactaVeu / Alcoi.

Ahir, 12 de novembre, es va fer públic el veredicte del jurat de la XLII edició del Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi, considerat el certamen degà de la dramatúrgia en la nostra llengua.

A aquesta cita anual, que ha reprès la modalitat de textos dramàtics, s’hi havien presentat 24 obres originals, procedents dels diferents territoris de l’àmbit lingüístic: 14 procedents del País Valencià, 9 procedents de Catalunya i 1 procedent de les Illes Balears.

El Premi consisteix en una dotació de 8.000 euros concedida per l’Ajuntament d’Alcoi, qui té, a més a més, el compromís d’editar l’obra i col·laborar en la possible producció i estrena del text guardonat.

El jurat el formaven Antoni Valesa, de la Universitat Jaume I de Castelló, responsable de l’Aula de Teatre Carles Pons i de gestió escènica del Paranimf d’aquesta universitat; Francesc Sanguino, autor i director teatral, docent i actualment director del Teatre Principal d’Alacant, i Carlos Ferrer, investigador i crític literari de ‘Arte y Letras’, del diari Informació d’Alacant, mentre que actuava com a secretari del jurat Miquel Santamaria, director del Centre Cultural Mario Silvestre i de la Mostra de Teatre d’Alcoi.

De les deliberacions del jurat es va desprendre després que, per unanimitat, l’obra guardonada era Entretindre i tindre, de l’autor Roberto Garcia (València, 1968). Es va comunicar públicament durant la nit de dissabte amb la lectura de l’acta en el preludi de la funció La Crazy Class, programada al Teatre Calderón, un espectacle que és un autèntic homenatge al món de l’escena, amb especial complicitat amb el teatre amateur i les escoles de teatre, a càrrec de la reconeguda companyia valenciana L’Om-Imprebis.

Comparteix

Icona de pantalla completa