Diari La Veu del País Valencià
Diot i Rafa Martínez culminen una vibrant victòria davant el Baskonia (99-91)

Javier Cid / València.

El València Bàsquet va aconseguir ahir una espectacular i vibrant victòria davant el Baskonia, que va anar tot el partit per darrere en el marcador però que en l’últim quart va estar a punt d’empatar gràcies al lideratge del capità dels valencians, Rafa Martínez, i de l’encert d’Antoine Diot, que va acabar el partit amb 28 punts i 6 assistències.

Els dos equips van arrencar el xoc intensos i les defenses estaven ben serioses sense permetre moltes cistelles. L’entrada de Guillem Vives li va donar als locals un punt més de velocitat a la direcció de joc i, per part visitant, l’entrada de Voigtmann els va fer reaccionar en atac per acabar el primer període molt igualats en el tanteig (17-16, m.10).

El València va centrar el seu joc en una bona i fèrria defensa i en atac, l’omnipresent San Emeterio, que complia cinc-cents partits a l’ACB, va donar al València els seus primers avantatges (22-16, m.12). Així mateix, la tornada dels titulars Diot i Kravtsov, li va donar ales en el marcador a un València Basket que va gaudir d’un avantatge de més de deu punts, no obstant això, el Baskonia va aconseguir que els locals no se n’anaren molt i continuar en el partit per la segona part. Un triple de Voigtmann apropava a sis els bascos però un incommensurable Diot va deixar en nou la diferència sobre la botzina (41-32, m.20).

Sam Van Rossom, que encara no hi havia participat, va eixir en la represa per dirigir el València Basket i els bascos, de la mà de Larkin, van aprofitar el canvi per apropar-se perillosament en el tanteig amb un parcial de 10-3 per als visitants que entraven en la lluita per la victòria (44-42, m.24). Tanmateix, el belga va aconseguir connectar amb el seu equip i activar tant a Joan Sastre com a Pierre Oriola, que amb dos cistelles de 2+1 van alçar un públic entregat als seus, que pareixia que establien una bona renda per afrontar l’últim quart (68-58 m 30).

En l’inici de l’últim període, una acció clau va estrènyer el marcador. Una falta de Rafa Martínez a Blazic amb tècnica posterior a l’escorta català va acabar amb quatre tirs lliures de l’eslovè i un triple de Voigtmann sobre la botzina. Poc després, un nou triple basc igualava el partit (73-73, m. 33). Quan pitjor pintaven les coses per als locals, va arribar el moment de Rafa Martínez. El capità del conjunt valencià va aconseguir dos triples clau per despertar el públic i els seus companys. I tant que ho va fer de la mà de Diot, que va arrodonir el seu gran partit atorgant una victòria final treballada per al València Basket.

Fitxa tècnica:

99 – València Basket (17 + 24 + 27 + 31): Diot (28), Sastre (12), Sato (-), Sikma (-), Kravtsov (10) -cinc titular- Thomas (5), Van Rossom ( -), Vives (5), Rafa Martínez (15), Oriola (15) i San Emeterio (9).

91- Baskonia (16 + 16 + 26 + 33): Larkin (26), Blazic (11), Hanga (15), Tillie (17), Bargnani (3) -cinc titular- Voigtmann (14), Beaubois (4) , Diop (-), Budinger (1) i Llum (-).

Àrbitres: González, Calatrava i Fernández. Van eliminar per faltes personals al local Kravtsov (m.39) i als visitants Bargnani (m.35) i Larkin (m.40).

Incidències: Partit corresponent a la huitena jornada de la fase regular de la Lliga ACB disputat al pavelló de la Font de Sant Lluís davant 8.500 espectadors.

Comparteix

Icona de pantalla completa