Diari La Veu del País Valencià
‘Encaputxa’t per donar la cara’, lema de l’acció contra el feixisme dissabte a Castelló

RedactaVeu / Castelló de la Plana.

La cita és el proper dissabte, dia 19 de novembre, a les 20 hores, a la plaça de la Independència de Castelló de la Plana. Sota el lema ‘Encaputxa’t per donar la cara’, les Brigades Antifeixistes de Castelló han convocat aquesta acció en la qual, segons expliquen “ens encaputxem com a forma de protesta, ens encaputxem per donar la cara, perquè cap mordassa ens callarà mai, ni ens dobleguem ni ens doblegarem”.

En un comunicat fet públic per les Brigades Antifeixistes, anuncien que “eixim al carrer per denunciar el feixisme, tant el que actua al carrer com l’institucional”. I ho faran “recordant que a l’actual sistema polític i social, hereu del franquisme, li diuen democràcia i no ho és” ja que “en realitat, el règim borbònic amb la seua Constitució monàrquica i capitalista, no és sinó la continuació del franquisme amb altres formes” i “com va dir el dictador, tot quedava nugat i ben nugat”.

Durant l’acció també es vol recordar a totes les víctimes de la violència feixista, masclista, patriarcal i de l’odi racial i els que han dedicat la seua vida a lluitar contra les injustícies ja que “continuar la lluita és i serà el nostre compromís”, assegura l’entitat convocant de la protesta.

En la mateixa nota, denuncien que els grups feixistes “han actuat i actuen amb una considerable impunitat, amb nombrosos vincles amb els aparells de l’estat” i que “estem vivint una profunda crisi capitalista, que s’intenta fer pagar al poble treballador” i on “les retallades de drets són continues i s’agreujaran en el futur més immediat”.

Durant la jornada de protesta també es recordarà a totes les víctimes de la violència feixista, masclista, patriarcal i de l’odi racial: “A Carlos, a Guillem, a Lucrècia, al recent assassinat en setembre Jim Joonas a Helsinki, per part de feixistes pertanyents a una formació neonazi quan es manifestava en la seua contra; i a tantes altres i també als qui han dedicat la seua vida a lluitar contra les injustícies”, entre el quals també citen “els quasi mil afusellats i afusellades a Castelló al Riu Sec entre 1939 i 1945, companyes nostres que no hem d’oblidar”.

“Continuar la seua lluita serà sempre el millor homenatge. Continuar la lluita és i serà el nostre compromís”, conclou el comunicat de les Brigades Antifeixistes, el qual podeu llegir íntegrament en aquest enllaç.

Comparteix

Icona de pantalla completa