Diari La Veu del País Valencià
Cullera talla camins rurals per a evitar els robatoris de taronges
RedactaVeu / Cullera.

La Regidoria d’Agricultura de l’Ajuntament de Cullera prova enguany, coincidint amb l’inici de la temporada de la taronja, un nou sistema de tall de camins rurals amb el qual tracta de posar “les coses més difícils” als lladres de les collites.

La mesura es farà efectiva en uns dies i s’allargarà durant tota la temporada de cítrics fins a passar les festes majors de la localitat, segons ha explicat el regidor d’Agricultura, Marc Joan.

Així, s’ha decidit el tall de camins a la zona de la Raconà del Xúquer, una de les més afectades pels robatoris els últims anys. El consistori usarà blocs de ciment -els denominats New Jersey- per a tallar les entrades i eixides, deixant solament un camí obert a la circulació. Marc Joan ha detallat que els camins tallats seran el Pla Gran, Pla Xiquet, camí de Rafel i camí de l’Assut. El que quedarà lliure per al pas de vehicles serà el camí del Va belar, de manera que es facilite l’accés a casetes i terres als propietaris. No obstant açò, sí que es permetrà la circulació de bicicletes, motocicletes i el pas de persones a peu per totes les vies anteriorment citades, ha matisat l’edil.

La idea és “bloquejar” el pas de furgonetes, camionetes o turismes que s’usen per a carregar les mercaderies robades. “Sabem que no és una solució definitiva, però suposarà una trava més que dificultarà l’activitat delictiva”, valora el responsable de la política agrària municipal a través d’un comunicat.

A més, també es dificultaran els robatoris en les casetes disseminades que hi ha per la zona. “És una mesura que ja s’ha provat en altres localitats i pensem que pot donar bon resultat”, ha asseverat Marc Joan.

Comparteix

Icona de pantalla completa