Diari La Veu del País Valencià
Per primera vegada Alacant celebra la Plaça del Llibre

EP / Alacant.

L’Ajuntament d’Alacant, la Universitat d’Alacant (UA) i Escola Valenciana han organitzat per a aquest divendres i dissabte la primera Plaça del Llibre d’Alacant 2016, una iniciativa lúdica i cultural de promoció del llibre en valencià i del foment de la lectura per a totes les edats, que inclou representacions de teatre i música, jocs, contacontes, una exposició, presentacions i signatures de llibres.

La cita serà de 10 a 20 hores el divendres i de 10 a 14 hores el dissabte, segons ha puntualitzat en un comunicat la Regidoria de Presidència. En aquest sentit, l’edil Natxo Bellido, responsable de l’Oficina Municipal de Promoció del Valencià, ha apuntat que es tracta d’una iniciativa “alineada” amb l’objectiu de l’Equip de Govern de “fer visible el valencià a Alacant i per tornar a fer normal allò que sempre hauria d’haver sigut normal”.

Bellido ha destacat, a més, l’elecció de les dates per a la primera edició que coincidirà amb el fet que el diumenge, 20 de novembre, és el Dia del Llibre Valencià i amb l’aprovació de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià (LUEV) que va ser publicada el 23 de novembre de 1983.

Cartell. Imatge: Ajuntament d’Alacant.

Programació

Les activitats programades començaran el divendres a les 10 hores i inclouran jocs i activitats d’animació lectora per als escolars d’Infantil i Primària. A les 11.30 hores, a la plaça de l’Ajuntament, es presentarà la nova edició temàtica de les Rondalles de l’Alacantí i del Baix Vinalopó, de Joaquim G. Caturla.

El cantautor Dani Miquel actuarà des de les 18 hores en la plaça amb cançons populars per als més menuts; mentre que a les 19.30 hores, l’escriptora Isabel-Clara Simó presentarà l’última novel·la de Carles Cortés, El retorn dels llops marins.

El dissabte, a les 12 hores, l’escriptora Mercè Climent i l’autora del conte, Xaro Navarro, realitzaran una sessió de contacontes i un taller de manualitats relacionat amb La carabassa Tomassa.

Durant aquests dos dies a la Plaça del Llibre, en els baixos de l’Ajuntament d’Alacant, es podrà visitar la mostra ‘Nosaltres, les escriptores valencianes en el temps’, organitzada per la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL), amb la voluntat de dinamitzar la presència de les dones en la vida cultural i educativa. Aquesta exposició arreplega els noms de les 450 valencianes que han escrit, des de sor Isabel de Villena fins a l’actualitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa