Diari La Veu del País Valencià
L’alcalde de Soneixa: ‘El telèfon no para de sonar rebent felicitacions’
Leo Part / València / Soneixa

“Estic molt impressionat. Des d’ahir de vesprada el meu telèfon no para de sonar rebent felicitacions per part de molta, molta gent”, ha declarat l’alcalde del municipi de Soneixa (l’Alt Palància), el socialista Benjamín Escriche en ser preguntat per La Veu per la gran repercussió que la seua contundent defensa del valencià en les comarques castellanoparlants -realitzada en l’últim ple municipal- està tenint arreu de tot el territori del País Valencià i a les xarxes socials, on el vídeo s’ha convertit en viral.

“La veritat és que el vídeo del plenari –on l’alcalde va contestar a la moció presentada pel PP local de condemna contra el nou decret del plurilingüisme que impulsa la Conselleria d’Educació- va ser el 6 d’octubre, i fins ahir havia rebut 37 visites –en el moment de redactar aquesta informació està a punt de superar les 7.000 visites-. A partir d’ahir es va disparar. Aquest matí totes les converses que he mantingut han sigut de felicitacions i cap crítica, que imagine que també hi haurà”, ha explicat amb satisfacció el primer regidor d’aquest municipi.

Encara que no ha volgut donar cap nom, l’alcalde de Soneixa ha indicat que entre els compliments, felicitacions i paraules d’elogi rebudes, figuren “les d’amics, persones anònimes, entitats –com ara El Tempir i ACPV-, gent de tot arreu i inclús de la pràctica totalitat de membres de les executives comarcals i de la demarcació del PSPV-PSOE”.

Preguntat sobre l’objectiu de les mocions que el PP ha presentat en els ajuntaments de les comarques valencianes, on compta amb representació, per atacar el nou decret de plurilingüisme impulsat per la GVA, el primer regidor de Soneixa considera que aquest és “simplement desestabilitzar” i “crear un conflicte inexistent”.“És la mateixa estratègia de sempre: crear una estratègia fictícia que no es correspon amb els problemes de la gent”, apunta.

Qüestionat per si creu que altres municipis de zones castellanoparlants haurien de seguir l’exemple posat de manifest per l’Ajuntament de Soneixa, Escriche assegura amb convicció: “Crec que hauríem de seguir el criteri de defensar les dues llengües del país i, d’una vegada per totes, conviure les dos realitats”.

Finalment, sobre la necessitat de la posada en marxa de la nova ràdio i televisió pública al País Valencià, el cap de l’Ajuntament de Soneixa sosté: “Pense que és fonamental. És necessari tindre una Televisió Valenciana i, a més a més, que arribe a les comarques castellanoparlants”.

>

Comparteix

Icona de pantalla completa