Diari La Veu del País Valencià
El problema dels residus en el Baix Segura ‘és conseqüència de la nefasta gestió del PP’

RedactaVeu / Alacant.

La membre d’EUPV que forma part de la Diputació d’Alacant, Raquel Pérez, ha volgut fer saber que “l’actual situació de bloqueig de les brosses en el Baix Segura és conseqüència de la nefasta gestió del PP durant més de 20 anys”. Pérez, a més, qüestiona “com és possible que el Baix Segura siga l’única comarca de tot el País Valencià que no tinga a dia de hui instal·lacions per a ordenar l’eliminació de residus?”.

La diputada alacantina ha qualificat aquesta problemàtica de “molt greu”, ja que en la gestió dels residus en el Baix Segura “no disposen ni de plantes de transferència ni de tractament”. A més, ha assegurat que aquesta situació “està provocant la saturació de les instal·lacions que corresponen a altres plans zonals que acurtaran la seua vida programada i útil i la seua incapacitat de gestió per la quantitat de tones que els estan arribant”.

Planta a El Campello. Foto: EUPV.

Des de la formació d’esquerres advoquen per una solució a llarg termini, perquè asseguren que les plantes de Xixona i Villena no són la solució, ja que Pérez ho considera com una qüestió puntual de “solidaritat entre territoris”, però no arregla aquesta situació de manera definitiva. La diputada alacantina d’EUPV afegeix que “les administracions públiques amb les competències de tractament de residus tenen tots els deures per fer i que han facilitat negocis multimilionaris als amics. Hauran de començar a atendre els desequilibris econòmics de molts ajuntaments afectats per l’increment dels costos de transport i el deteriorament dels vehicles de les concessionàries de recollida”, ha afirmat.

“Focus de corrupció dels populars”

Per a Raquel Pérez, l’exemple més clar es troba en el fet que Vaersa està sent investigada pels tribunals per malversació de fons. “Durant molts anys, el PP ha utilitzat aquesta empresa pública com si fóra el seu mas i l’ha convertit en un altre dels focus de corrupció dels populars”, ha assegurat la dirigent de la formació d’esquerres, qui ha afegit que aquesta nefasta gestió va fer que no s’executaren obres fonamentals per a la ciutadania i, en concret, les d’unes instal·lacions adequades en el Baix Segura per a la gestió de residus en aquesta zona sud d’Alacant.

Servei públic

Així mateix, la diputada alacantina ha insistit en la necessitat que la gestió de les brosses “siga un servei públic per a evitar la corrupció, tristament palesa en la peça principal del cas Brugal, que investiga una presumpta trama política i empresarial entorn de la gestió dels residus del Baix Segura”, ha manifestat.

Comparteix

Icona de pantalla completa