Diari La Veu del País Valencià
La compositora Claudia Montero guanya el seu segon Grammy

Sixto Ferrero / Las Vegas-València.

La compositora Claudia Montero ha acabant emportant-se el seu segon Grammy Llatí aquesta passada nit (hora peninsular) a la ciutat de Las Vegas, on s’ha celebrat la 17a edició. La compositora argentina i veïna de València ho anunciava a les xarxes socials tan sols uns minuts després que el seu Cuarteto para Buenos Aires acabara imposant-se en la modalitat de Millor composició clàssica contemporània. “El que significa o puga significar aquest nou premi no ho puc definir ara”, afirmava, instants posteriors, a aquest diari, que s’ha posat en contacte ràpidament amb la compositora, qui afegia que, si més no, aquest guardó “incrementa la visibilitat i, amb això, la pressió. Encara que ho assumisc i ho celebre”.

Montero resideix al País Valencià des del 2002, any en què el ‘corralito’ espentà molts argentins a emigrar. Des d’aleshores, Claudia Montero fa classes de composició al Conservatori Superior de Música de Castelló de la Plana. Alhora, compagina la docència, la creació i assumeix la presidència de l’Associació de dones en l’art, organització de la qual és fundadora a la ciutat de València.

Fa tan sols dos anys, el 2014, la compositora ja va guanyar el Grammy Llatí en la mateixa modalitat pel seu Concert per a violí i orquestra de cordes, mentre que ara ho ha fet amb el Cuarteto para Buenos Aries, obra inclosa en el seu darrer disc monogràfic Irremediablemente Buenos Aires, interpretat pel prestigiós conjunt American String Quartet i enregistrat als estudis valencians de Millenia.

“Tindre dos Grammys és una cosa que fa uns anys no imaginava, però que sabia que podia aconseguir”, ja que confia en el seu treball i en l’equip de gent que l’envolta que “és d’altíssima professionalitat i compromís” explicava Montero a La Veu. “Per a un artista mai és suficient un èxit i tindre dos Grammys no és un límit, és el resultat d’un treball valorat per persones que es desenvolupen en el mateix camp que jo, professionals en el món de la música”, conclou la compositora.

Comparteix

Icona de pantalla completa