Diari La Veu del País Valencià
Nova trobada del Fòrum Valencià per a exigir el Corredor Mediterrani

Redactaveu / València.

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha organitzat, per a dilluns, una nova reunió del ‘Fòrum Valencià pel Corredor Mediterrani’, amb l’objectiu de posar en comú tots els avanços i treballs realitzats per la societat valenciana en l’impuls d’aquesta infraestructura.

El ‘Fòrum Valencià pel Corredor Mediterrani’, creat en el mes de març i presidit per la consellera María José Salvador, aglutina tots els agents socials, econòmics i polítics per a coordinar iniciatives i reivindicar aquesta infraestructura “de vital importància” per a la competitivitat i l’economia del PV.

Des de llavors, i després de diverses convocatòries, la idea del Corredor Mediterrani ha rebut aportacions de molts sectors de la societat, tant d’institucions públiques com d’associacions empresarials, col·legis professionals o universitats.

Per aquest motiu, la Conselleria ha cregut convenient una nova posada en comú del ‘Fòrum Valencià pel Corredor Mediterrani’ per a explicar els avanços que s’han fet per a impulsar aquesta infraestructura, segons han indicat.

Segons el parer de Salvador, el Corredor Mediterrani és un dels motors més importants dels quals disposa l’economia espanyola per a una plena recuperació associada a l’exportació, la logística i la reindustrialització. En aquest sentit, ha assegurat que el País Valencià es troba en un moment “clau” per al futur d’aquest projecte des de diferents vessants.

Per això, des de la Conselleria s’han realitzat diverses accions, com ara la intervenció del secretari autonòmic Vicent Boira a Brussel·les, les diferents reunions mantingudes amb responsables de diverses comunitats autònomes i amb els responsables del Ministeri de Foment.

La reunió de dilluns comptarà amb la participació de diversos representants, tant de l’àmbit de la logística com de sectors productius i econòmics del PV, per a abordar els resultats de les diferents reunions sectorials, la situació a nivell logístic o l’estat de les adjudicacions i les licitacions. A més, també es dissenyaran les línies d’acció futures, així com les estratègies institucionals, empresarials i socials a adoptar.

Comparteix

Icona de pantalla completa