Diari La Veu del País Valencià
Rita Barberá declara davant el Tribunal Suprem

Redactaveu / Madrid.

El jutge instructor del Tribunal Suprem, Cándido Conde-Pumpido, interrogarà, dilluns, en qualitat d’investigada, l’exalcaldessa de València i senadora Rita Bárbera, per la comissió d’un presumpte delicte de blanqueig de capitals en el grup municipal del PP en l’Ajuntament de València en el marc de l’Operació Taula, derivada del cas ‘Imelsa’.

En l’interrogatori, a més del fiscal i l’advocat defensor de Barberá, estarà present la representació lletrada del PSOE, després que la Sala penal de l’alt tribunal admetera la personació com a acusació popular del partit. Per a açò, va haver de dipositar una fiança de 3.000 euros que li va imposar l’instructor.

El passat 13 de setembre, la Sala penal de l’alt tribunal va obrir la recerca a la senadora popular seguint el criteri del Ministeri Públic i va designar com a instructor del cas el que va ser fiscal general de l’Estat durant els governs de José Luis Rodríguez Zapatero (2004-2011).

En aquesta peça separada del “cas Imelsa”, amb 47 persones imputades més el PP com a persona jurídica, s’investiguen les donacions de 1.000 euros efectuades per regidors i assessors, quantitat que presumptament els era retornada pel partit en dos bitllets de 500 euros per a blanquejar diners en efectiu de suposada procedència il·lícita. La part de Barberá la veu el Suprem donada la condició d’aforada de l’exmandatària popular.

Comparteix

Icona de pantalla completa