Diari La Veu del País Valencià
Víctor Ruiz i Carla Masip aconsegueixen el triomf a la XIX edició del Cross Vila-real

RedactaVeu / Vila-real.

Després de diversos anys sense que Vila-real tinguera la seua prova de Cross, aquesta nova temporada s’ha incorporat tant al I Circuit Diputació de Castelló com al Circuit Autonòmic. El Club Atletisme Vila-real ha sigut l’encarregat de l’organització d’aquest esdeveniment que ha comptat amb participació d’atletes de tot el País Valencià i s’ha celebrat al parc natural de la Mare de Déu de Gràcia.

La prova absoluta masculina ha tingut un clar domini dels atletes del Platges de Castelló, tot i que no s’han deixat veure massa fins a l’última volta de les quatre que havien de donar al circuit de 1.600 m. A partir de l’inici d’aquesta última volta, l’atleta del Playas, Víctor Ruíz, que es troba en un gran estat de forma, s’ha distanciat del grup de deu atletes que estaven encapçalant la prova i aquest canvi de ritme ha trencat totalment la prova.

Per darrere de Víctor s’ha format un duo amb Sergio López del Silla i Eric Peñalver, sent sobrepassat l’atleta de Betxí per Lópeza falta de 60 metres, però un últim canvi de ritme del medallista en l’últim estatal absolut de 3.000 obstacles li ha servit per fer-se amb la segona posició del podi, per darrere del seu company. Poc després entraven l’atleta de l’Esportiu Vinaròs Guillén Adell i el primer promesa, l’atleta del Playas Mostafá Sahaoui.

En la prova absoluta femenina, on la participació ha sigut més reduïda, el triomf ha sigut per a la promesa, que estrenava categoria, Carla Masip. La gran migfondista de Vinaròs ha fet valer la seua gran velocitat en els últims metres per a una victòria fàcil sobre la seua companya d’equip Jennifer Montull.

En la categoria júnior, per part masculina, triplet al podi del Platges amb un triomf fàcil de Faysal Hachad, que la passada setmana ja va demostrar el seu bon estat de forma a Atapuerca. El segon ha sigut Lluís Salvador i tercer el nuler Manuel Peris. Per part femenina, l’atleta de Dolors Marina Grau ha arribat la primera mentre que segona i tercera han sigut les atletes del Platges Isabel Gallego i Marta Oliver.

Pòdium absoluto. Fotografia: Ajuntament de Vila-real.

En les proves reservades als juvenils, per part femenina triplet del Platges amb Carolina Ahicart, Andrea Álvarez i Marta Ordaz, mentre que en la masculina, el millor atleta valencià va ser Pedro García, del Playas, amb la seua segona posició.

De la resta de categories, destacar els triomfs en benjamins de Maria Martí del Platges; en alevins femenins ha sigut tercera Andrea Vilarroig del Col·legi Diputació i en masculins triomf de Nicolás Monterrey, seguit del seu company del Col·legi Diputació, Daniel Monfort. En infantils, doblet dels atletes del Col·legi Diputació per mitjà de Maria López i de Ferran Agua, tots dos amb unes magnífiques condicions físiques i finalment, en cadets, Nara Elipe del Platges ha demostrat ser la millor, mentre que Miguel Martínez del CA Dolors ha sigut el millor en categoria masculina, amb tercera posició per l’atleta del Playas Alvaro García.

També s’ha celebrat una cursa popular, prova que és novetat en les proves de Camp a través aquesta temporada, per a atletes no federats. El vencedor masculí ha sigut Oscar González i la primera dona ha sigut Maria Inturias.

Comparteix

Icona de pantalla completa