Diari La Veu del País Valencià
Puig: ‘RTVV s’obrirà quan el Consell Rector independent ho decidisca’

EP/ Madrid.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, en la seua intervenció en el desdejuni informatiu organitzat per Europa Press, ha respost a les preguntes sobre quan es reobrirà RTVV dient que “quan el Consell Rector independent ho decidisca”, encara que espera que “com més prompte millor”.

Puig ha afegit que ja “vaig dir una vegada una data i no va eixir, per açò és millor callar per sempre”. En qualsevol cas, ha reconegut que “és molt important per al sector audiovisual valencià que viu “una precarietat enorme”. Sobre aquest tema, ha puntualitzat que el 85% dels actors valencians estan en l’atur”. Per al cap del Consell, “no pot haver-hi futur cultural sense una indústria audiovisual potent”.

Així mateix, ha manifestat que la nova Corporació Valenciana de Mitjans de comunicació ha de ser “independent”, però al mateix temps “compromesa amb la llengua”, ja que ha denunciat que el País Valencià és “l’única autonomia amb llengua pròpia que no té televisió púbica”.

“Volem que els xiquets i xiquetes quan acaben l’educació secundària sàpiguen bé castellà, valencià i anglès”, ha manifestat Puig. Sobre aquest tema, ha advertit que “el valencià està perdent molt d’ús social, perquè la televisió és un element clau i volem que siga un instrument de cohesió interna de la Comunitat Valenciana”.

Per açò, ha insistit que els valencians “necessitem eixe nexe cultural i informatiu” perquè, al seu judici, “una societat també es mesura per la quantitat de mitjans de comunicació que té i la fortalesa dels mateixos”.

Comparteix

Icona de pantalla completa