Diari La Veu del País Valencià
FGV canvia el nom del baixador ‘Psiquiàtric’ per ‘Horta Vella’

RedactaVeu / Bétera.

La parada ‘Psiquiàtric’ de la línia 1 de FGV passarà a denominar-se ‘Horta Vella’, segons ha informat l’Ajuntament de Bétera, després de rebre una resposta positiva per part de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana a la petició realitzada en aquest sentit, amb la qual cosa “s’acompleix la volutat municipal d’adequar el nom a la realitat toponímica de la parada de Metro”.

L’alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany, ha celebrat aquesta decisió: “És una bona notícia. La Conselleria d’Habitatge, i FGV han fet cas a l’equip de govern en la petició de recuperar un topònim tan lligat a la història de la nostra ciutat”. Segons explica Alemany, la partida de l’Horta Vella alberga el polígon industrial, moltes explotacions agrícoles, l’hospital psiquiàtric i el jaciment arqueològic. “Per tant, pensàrem que Horta Vella era el millor nom per a la parada de tren ja que defineix tota la zona”, apunta.

Aquesta modificació va ser sol·licitada per l’Ajuntament de Bétera i la direcció del centre específic, “atès que s’ha abandonat el terme ‘psiquiàtric’ per a denominar els recintes de rehabilitació de persones amb malalties mentals i tractant d’evitar l’estigmatització, tant dels usuaris dels serveis assistencials i de les diferents malalties mentals que pateixen, com dels seus familiars i treballadors del centre sanitari”, segons fonts de GVA.

FGV ja ha modificat el nom de la parada en el mateix baixador, en els teleindicadors i megafonia dels trens, en la informació de la web de Metrovalencia i en els sistemes informàtics i de peatge. La resta d’informació, com els plànols de les estacions, unitats i màquines automàtiques, s’actualitzarà a l’inici del pròxim any.

Comparteix

Icona de pantalla completa