Diari La Veu del País Valencià
Ha mort Rita Barbera. València acomiada l’exalcaldessa
RedactaVeu / València

La família de l’exalcadessa de València i senadora espanyola, Rita Barberá, ha expressat el seu agraïment per les mostres d’afecte rebut per la defunció de l’exprimera edil i ha subratllat la conveniència de l’absència d’institucions públiques i partits polítics en els actes fúnebres previstos per a hui.

En un comunicat, la família Barberá Nolla ha manifestat el seu desig que els actes fúnebres, inicialment previstos per a aquest dijous a les 16.00 hores, se celebren en la intimitat de familiars i reunits. No obstant això, el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha anunciat que assistirà al funeral.

La senadora del PP i exalcaldessa de València, Rita Barberá, ha mort aquest dimecres al matí en un hotel de Madrid als 68 anys després de patir un infart, segons ha avançat la Cadena SER i han confirmat a l’ACN fonts pròximes. Fins a l’hotel, s’hi han desplaçat els serveis sanitaris, però no han pogut fer res per salvar-li la vida.

Fonts del 112 han precisat a Europa Press que a les 7.03 d’aquest dimecres el 112 ha rebut un avís des de l’hotel Vila Real, situat a la plaça de les Corts, que informava que una dona de 68 anys necessitava atenció mèdica en haver patit un infart. Efectius del SUMMA s’han traslladat immediatament al lloc, on li han practicat maniobres de reanimació cardiopulmonar durant mitja hora, però han sigut infructuoses, per la qual cosa finalment han hagut de confirmar la seua defunció.

Minut de silenci. Vídeo: La Periodista Indiscreta.

El Congrés, abans d’iniciar la seua sessió, ha realitzat un minut de silenci per la mort de Barberá. Alberto Garzón ha considerat aquest acte com “un homenatge a la seua trajectòria” i ha preferit eixir-se’n de l’hemicicle, tal com ha anunciat a través d’una piulada. Pablo Iglesias de Podemos ha expressat, també a través de Twitter, que lamenten la mort de l’exalcaldessa, però “no podem participar en un homenatge polític a algú la trajectòria del qual està marcada per la corrupció”.

Dilluns passat, Barberá va declarar davant el jutge del Tribunal Suprem espanyol Cándido Conde Pumpido i va reconèixer que en les eleccions del 2015 en què optava a l’alcaldia va aportar 1.000 euros al partit, però va negar que la formació li tornés aquests diners en dos bitllets de 500 euros. El magistrat l’investigava per un delicte de blanqueig de capitals tot i que l’exalcaldessa va negar la seua vinculació amb aquesta trama.

Comparteix

Icona de pantalla completa