Diari La Veu del País Valencià
El ‘Cant de la Sibil·la’ es representa aquest divendres a la Catedral de València
RedactaVeu / València

La Catedral de València acollirà aquest divendres, a les 19.30 hores i per cinquè any consecutiu, el ‘Cant de la Sibil·la’. Com a preludi al concert, el Centre Cultural La Nau acollirà aquest dijous, a les 17.00 hores, una taula redona en la qual diversos especialistes explicaran les particularitats i història del cant profètic valencià.

Serà el conjunt Capella de Ministrers, dirigit per Carles Magraner, qui interprete aquest divendres, amb entrada lliure, la versió valenciana del ‘Cant de la Sibil·la’, com a preludi al Nadal, juntament amb el Cor de la Generalitat, dirigit per Francesc Perales i l’Escolania de la Mare de Déu dels Desemparats, dirigida per Luis Garrido.

A més, abans del concert, a les 19.00 hores, el Gremi de Campaners Valencians interpretarà els tocs de Maitines de la Consueta de 1527, recuperats també en 2012 per primera vegada des del Concili de Trento (1545-1563). Per la seua banda, Assaig, Grup de Teatre de la Universitat de València i l’Associació d’Amics del Corpus, escenificaran, supervisats pel director de l’Aula de Teatre de la Universitat de València, Pep Sanchis, el Sermó dels Profetes, un drama paralitúrgic del cicle del Nadal que es representava abans del cant de la Sibil·la.

Es tracta del cinquè any consecutiu que la Catedral de València acollirà aquest cant profètic, un drama paralitúrgic que fins al segle XVI s’escenificava la nit de Nadal en diferents catedrals, sobretot a l’Antiga Corona d’Aragó.

Un tresor del patrimoni musical valencià

En un concert celebrat en 2012 i, amb l’objectiu de restaurar aquesta tradició i reflexionar sobre la vinguda de Crist al món i el més enllà, Capella de Ministrers va recuperar el ‘Cant de la Sibil·la’ de la Catedral de València, un “tresor del patrimoni musical i religiós valencià” perdut durant cinc segles, en procés de la seua declaració BIC i que ara torna amb tota l’esplendor del Segle d’Or valencià a la Seu Metropolitana.

La representació comptarà de nou per a la seua interpretació amb els instruments rèpliques dels àngels músics dels frescs de l’altar major de la Catedral, de 1472. Així mateix, Alejandro Estellés, el xiquet solista de l’Escolania de la Mare de Déu, cantarà des del púlpit interpretant la Sibil·la i el seu profètic cant sobre el Judici Final.

Pel que fa a la taula redona prevista per a les 17 hores d’aquest dijous a La Nau, hi intervindran l’historiador d’Art de la Universitat Autònoma de Barcelona Eduardo Carrero; l’escriptor i professor de la Universitat de València, Vicent Josep Escartí; la musicòloga, María Carmen Gómez de la Universitat Autònoma de Barcelona i el musicòleg i director de Capella de Ministrers, Carles Magraner.

Comparteix

Icona de pantalla completa