Diari La Veu del País Valencià
Victòria de caràcter a Jerusalem d’un València Basket que afiança la primera plaça (84-86)

Javier Cid / València.

El València Basket va guanyar en la pista de l’Hapoel Jerusalem en un ajustat final que es va resoldre per la millor defensa del València i l’encert d’un Diot inspirat. La primera part havia sigut molt superior per al València, però un tercer quart fatídic dels valencians va clavar als israelians al partit, que es va decidir en un final molt intens i bonic de part del València Basket que se situa com a primer en solitari al seu grup de l’Eurocup.

Els dos conjunts van començar amb un intercanvi de cistelles perillós per a València pel bon nivell de tir dels jugadors locals, però els de Pedro Martínez van saber trobar la cistella i amb una bona defensa, el València es va alliberar i va aconseguir desenganxar-se un poc al tanteig (11-20, m.9).

Un parell de triples de Peterson, l’únic que mantenia els seus en la primera part, semblava que van fer que es despertara l’equip israelià però el retorn de Stoudemire a la pista va tornar a confondre els locals. Ni Jerrells ni Dyson, els millors anotadors de l’Hapoel habitualment, van atacar amb encert i això va facilitar la defensa del València, que amb els seus nombrosos robatoris de pilota, fins a onze en la primera part, es va disparar en el marcador (23-41, m.16). No pareixia el mateix València Basket que davant el Joventut va perdre, sinó un equip molt ben ordenat en defensa i amb connexió en atac.

La renda era àmplia i l’equip valencià s’ho veia massa bé, malgrat comptar amb les baixes del capità Rafa Martínez, per haver sigut pare, i de Bojan Dubljevic. Així, es va relaxar en els últims minuts de la primera part i l’Hapoel va aconseguir reduir el seu desavantatge abans del descans per clavar-se en el partit (33-44, m.20).

Després de la renda aconseguida en la primera part i del bon treball defensiu sobretot davant d’homes perillosos de l’equip israelià com Jerrels, que es va quedar en zero punts en la primera part, l’Hapoel va eixir sorprenentment sense Stoudamire, però molt inspirat i amb un Jerrels ja no tan desafortunat i comandant l’equip, van reduir els onze punts de diferència, van minorar al València. Fins i tot, se’n van anar a la fi del tercer quart amb un avantatge de tres punts i una inèrcia positiva que feia presagiar la derrota valenciana (60-57, m.30).

Oriola llença a cistella davant Eliyahu. Fotografia: València Basket.

No obstant això, el València va saber patir en l’últim quart davant un ambient hostil i Diot es va erigir com l’heroi que duia la batuta i tenia la fredor de jugar-se cada pilota, ja fóra en forma d’assistència o de tir, en un quart que va ser renyidíssim. Semblava que l’intercanvi de colps en què s’havia convertit el partit anava a afavorir a un Hapoel que havia posat el partit on volia però va aparèixer la veterania de San Emeterio i el bon fer d’Antonie Diot per a recuperar la iniciativa del joc i del marcador davant d’un Hapoel que es va confiar abans d’hora (66-72, m.33).

Tanmateix, l’encontre va tindre un final molt ajustat en què un triple de Joan Sastre i un robatori de l’escorta balear van mantindre per davant els valencians que, després d’una pèrdua del conjunt israelià en un servei de banda, van aconseguir tancar el partit amb dos tirs lliures de Will Thomas.

Fitxa tècnica:

84 – Hapoel Jerusalem (11 + 22 + 27 + 24): Jerrells (10), Dyson (17) Timor (5), Eliyahu (16), Stoudemire (12) -cinc titular- Halperin (3), Jones (- ), Thompson (7) i Peterson (14).

86 – València Basket (21 + 23 + 13 + 29): Diot (21), Sastre (10), San Emeterio (12), Thomas (7), Kravtsov (11) -cinc titular- Van Rossom (-), Sato (8), Vives (5), Oriola (4) i Sikma (8).

Àrbitres: Vojinovic (SER), Hordov (CRO), Trawicki (POL). Van eliminar per faltes personals als locals Dyson (m.40) i Jerrells (m.40) i al visitant Kravtsov.

Incidències: Partit corresponent a la setena jornada de la primera fase de l’Eurocup disputat al País Arena de Jerusalem davant 11.600 espectadors.