Diari La Veu del País Valencià
Anna Rubio, Dídac Botella i Juli Capilla, els qui més fomenten la lectura

RedactaVeu / Alzira.

La Fundació Bromera per al Foment de la Lectura ha impulsat, per cinquè any consecutiu, el Premi Llegir amb l’objectiu de fomentar i difondre l’escriptura i la publicació d’articles que parlen de la importància de la lectura. El jurat d’aquesta edició ha volgut destacar, en primer lloc, “la bona acollida que ha tingut la iniciativa, ja que la participació ha sigut molt alta, amb un total de 20 articles presentats, procedents d’una variada i extensa geografia que ha traspassat les fronteres autonòmiques”. I, en segon lloc, ha valorat de manera “molt positiva l’elevada qualitat de la gran majoria dels textos que han optat al guardó, tant els publicats prèviament en premsa escrita o digital durant els anys 2015 i 2016 com els inèdits”. De fet, explica l’editorial, els membres del jurat fan constar que “ha sigut una tasca difícil de valorar, perquè s’hi han donat punts de vista diferents a l’hora d’abordar el tema –alguns ho han fet des d’una perspectiva didàctica, altres des d’una experiència literària o personal, etc.–, però en qualsevol cas ha sigut una experiència molt enriquidora”.

El Premi Llegir 2016 (dotat amb 500 €) ha sigut finalment per a Bona nit, Tirant, d’Anna Rubio Fandos (Silla, 1975), un text inèdit i molt literari que descriu els sentiments i les idees que provoca la lectura del llibre de Joanot Martorell.

Els membres del jurat mostraren la seua satisfacció i acordaren per majoria destacar com a segon premi (dotat amb 300 €) l’article Llibretat, de l’escriptor i mestre Dídac Botella. El tercer premi (dotat amb 200 €) ha sigut per a l’escriptor Juli Capilla per La lectora clarivident.

Pel que fa als guanyadors de l’XI Premi d’Experiències de Foment de la Lectura, el primer premi (dotat amb 800€ i concedit per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alzira) s’ha atorgat, en aquesta ocasió, al projecte La poesía se lee, se toca y se dibuja, presentat per Macarena Tabacco, de l’IES Rei En Jaume d’Alzira. El segon premi (dotat amb 600 € i concedir per la Fundació Bromera) s’ha atorgat a Marató de lectura, presentat per Sénia Projectes Educatius. A més, per la seua originalitat i qualitat, el jurat ha atorgat dues mencions especials, sense dotació econòmica, als projectes Tertúlies literàries, presentat pel Centre d’Educació Especial Virgen de la Esperanza de Xest i també a La lectura als mitjans de comunicació, presentat per Lola Moreno Lozano, del centre Parc de Santa Ana de València.

El XVIII premi d’Experiències d’Innovació Educativa, en la categoria d’experiències d’Educació Infantil, Primària i Educació Especial, va ser atorgat a l’experiència titulada L’EMMA creix realitzada pel CEIP Juan Carlos I d’Almenara, a càrrec de Lluís Granell Dolç, mentre que en la categoria d’Educació Secundària, EPA i Ensenyaments Especialitzats, el jurat concedeix el primer premi al treball titulat Enfocant les dones, un projecte educatiu realitzat per l’IES Jaume I d’Ontinyent, a càrrec de Carolina Vidal Garcia, Dolors Benavent Quilis i Maika Montes Morales.

Comparteix

Icona de pantalla completa