Diari La Veu del País Valencià
Els reis són rebuts a València, de nou, amb ‘El Cant dels Maulets’
Leo Part / València.

L’escena ha tornat a repetir-se un any més. L’arribada del rei Felip VI a València amb motiu dels Premis Jaume I ha estat amenitzada aquest dijous, de nou, per la melodia antiborbònica El Cant dels Maulets, que han interpretat un grup de dolçainers i tabaleters a les portes de la Llotja del cap i casal. Aquesta cançó d’Al Tall és un càntic contra els Borbons que parla de la Guerra de Successió i que ja s’ha convertit en un clàssic cada vegada que el monarca xafa València.

La cerimònia de lliurament dels guardons de la 28a edició dels Premis Rei Jaume I, celebrada aquest dijous en la Llotja de València, s’ha iniciat amb un minut de silenci en record a l’exalcaldessa Rita Barberá. Ses Majestats els Reis Felip VI i Letizia han arribat poc abans de les 11.30 hores a la Llotja, on han sigut rebuts pel president de la Generalitat, Ximo Puig; l’alcalde de València, Joan Ribó; la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat; el delegat del Govern espanyol al País Valencià, Juan Carlos Moragues, i el professor Santiago Grisolía, president executiu dels Premis Rei Jaume I, entre altres personalitats.

Posteriorment, Felip VI i Letizia han visitat el Mercat Central de València amb motiu de la celebració del centenari de la col·locació de la primera pedra d’aquest edifici històric. Durant la seua visita, els monarques han realitzat un recorregut pel mercat.

Ja el 2015, Felip VI va ser rebut també a les portes de la Llotja de València al ritme d’El Cant dels Maulets, com es veu en aquest altre vídeo:

>
Aquesta és la lletra de la cançó:

“Eixiu tots de casa que la festa bull,

feu dolços de nata i coques de brull,

polimenteu fustes i emblanquineu murs

perquè Carles dÀustria ha jurat els Furs.

Enrameu de murta places i carrers,

abastiu de piules xavals i xiquets,

aclariu la gola amb vi i moscatell,

que no hi ha qui pare el pas dels maulets.

Vine Pilareta que et pegue un sacsó,

els peixos en laigua i els amos al clot,

i si no lempara el Nostre Senyor,

tallarem la cua a Felip de Borbó.

Si loratge es gira en mal dels maulets

vindran altres dies que bufe bon vent.

Quan més curt ens lliguen més perill tindran.

Passeu-me la bota i seguiu tocant.”

Comparteix

Icona de pantalla completa