Diari La Veu del País Valencià
Arriba a Xàtiva el ‘Mercat de la Terra’ dominical
RedactaVeu / Xàtiva

El ‘Mercat de la Terra’ començarà a funcionar a partir d’aquest diumenge dia 27 a Xàtiva i tindrà lloc un diumenge cada mes a l’Albereda de la capital de la Costera, amb l’objectiu de promoure la venda de productes autòctons directament, des dels productors als consumidors.

En aquest nou Mercat, el visitant podrà trobar verdures, fruites, formatges, vins, mels, pans, confitures, fruits secs i, fins i tot, cerveses artesanals fonamentalment de producció ecològica i de proximitat.

Es tracta, segons el regidor d’Esquerra Unida i responsable de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Miquel Lorente, d’uns productes de la terra que destaquen perquè el seu sistema productiu és “net i just”. “Nets pel que fa a l’impacte medi ambiental i just, perquè els productors no patisquen el gravamen de passar per uns intermediaris amb marges totalment injustos respecte de qui realment s’ho està treballant”, explica Lorente.

El regidor sosté que suposa l’apertura d’un nou espai comercial a Xàtiva “amb la conseqüent repercussió econòmica entre el comerç, hostaleria i serveis d’oci que ofereix” la qual “és i ha de continuar sent, capital del comerç de proximitat de les comarques centrals”, remarca.

Les parades del Mercat de la Terra estaran obertes a l’Albereda entre les 9 i les 14 hores. Comptarà també amb un espai per a taules associatives de productors i conferències i debats sobre agricultura ecològica.

Des de la Regidoria de Promoció Econòmica, s’ha animat als productors que així ho vulguen, a què contacten amb l’Ajuntament per tal d’avaluar les característiques i encaix que els seus productes poden tindre i prendre part en aquesta nova iniciativa.

Comparteix

Icona de pantalla completa