Diari La Veu del País Valencià
El documental ‘Ser a la frontera sud’ es presenta a la Universitat d’Alacant

RedactaVeu / Alacant.

Aquest dilluns 28 de novembre, a les 12 h, a la Sala de graus de la Facultat de Dret de la Universitat d’Alacant (UA) es presentarà el documental ‘Ser a la frontera sud’, dirigit per Lluís Català Oltra. L’acte comptarà amb la presència de Mar Iglesias, directora del Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística de la UA; Josep Enric Escribano, president d’El Tempir, i Lluís Català Oltra, professor del Departament de Sociologia II de la UA.

Aquest documental, que va nàixer sota l’impuls d’El Tempir, es va elaborar a fi de presentar un mosaic d’entrevistes a persones de diversos pobles del migjorn valencià amb l’objectiu de radiografiar les diferents maneres de veure i sentir el fet de “ser valencià”.

En altres paraules, Ser a la frontera sud pretén ser un documental que incite a una reflexió múltiple sobre com viuen al sud la identitat, si el factor lingüístic influeix en la configuració d’aquesta, quines poden ser les estratègies possibles a l’hora d’oferir possibles models de vertebració territorial d’aquest pol bàsic del País Valencià o quines són les funcions i les dimensions socials del valencià en aquesta zona.

“La finalitat última és bastir una identitat valenciana al sud sense renúncies ni fractures i amb un clar respecte i millor comprensió de les peculiaritats comarcals o poblacionals”, segons fonts d’El Tempir.

El documental ja es va presentar dins el marc de les I Jornades sobre Llengua i Identitat al Sud: Es pot ser valencià sense parlar valencià?, que El Tempir va organitzar el passat mes d’abril.

Comparteix

Icona de pantalla completa