Diari La Veu del País Valencià
Quatre centres escolars han suspès les classes per les fortes pluges
ACN / València.

La conselleria d’Educació a suspès les classes en quatre centres escolars a causa dels episodis de fortes pluges registrats aquest diumenge, fins a 130 litres per metre quadrat a la ciutat de València i fins a 156 a El Puig (Horta Nord). Segons el que ha informat la conselleria d’Educació, els centres educatius, on s’ha determinat la suspensió durant aquest dilluns, són el CEIP número 5 d’Aldaia (Horta Oest), el CEIP 103 de València, ambdós amb aules prefabricades. Així mateix, les aules d’Infantil dels CEIP Maria Yocasta i CEIP Maestro Tarazona de Port de Sagunt (Camp de Morvedre) han suspès classes.

Als centres educatius de les comarques d’Alacant i de les de Castelló no s’han produït incidències rellevants. Altres instal·lacions han obert després de ser revisades, a municipis de l’àrea metropolitana de València com Benifaió (Ribera Alta), Mislata (Horta Oest) o Albal (Horta Sud). La conselleria d’Educació informa que mantindrà activats els dispositiu en coordinació amb l’Ajuntament i Govern valencià per si cal determinar la suspensió de les classes.

El centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valenciana va decretar aquest diumenge l’emergència zero per intenses pluges a València i les comarques de la seua àrea metropolitana. Segons ha informat l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) , diumenge es van registrar fins a 130 litres per metre quadrat a València ciutat, la tempesta més gran des del 2007, segons els mateixos registres, que no ha provocat ferits però s’han inundat carrers i avingudes, com ahir va informar aquest diari a última hora de la nit.

Des de l’inici dels episodis de pluges, aquest divendres, es van registrar fins a 156 litres per metre quadrat al Puig (Horta Nord), 152 a València, 152 a Xera (Plana d’Utiel), 106 a Quart de Poblet (Horta Oest) o 96 a Manises (Horta Oest).

En les darreres 6 hores, el telèfon 112 va atendre més de 500 telefonades pel temporal de pluges, la major part des de la comarca del Camp de Morvedre.

Comparteix

Icona de pantalla completa