Diari La Veu del País Valencià
Els vídeos de l’últim minut de Canal 9, Paco Telefunken i altres moments del tancament

Anna M. Mollà / Ontinyent.

Aquest dimecres fa tres anys des que a Paco Telefunken li va ser encomanada la ingrata tasca de tallar l’emissió de Canal 9 o almenys de discernir el que s’havia de fer, segons explicava ell mateix al reporter. Del 29 de novembre molta gent tindrà imatges soltes, els típics flaixos de memòria, però sort que Youtube i col·laboradors com Canyot guarden aquestes imatges perquè mai es puga oblidar com va ser el tancament de la ràdio i la televisió valenciana.

Un dels vídeos més destacats i que segurament passarà a la història és l’últim minut d’emissió de Canal 9, moment en què aquells que estaven emetent anaven com a bojos per poder explicar als televidents el que estava passant, encara que sols uns pocs ho sabien.

>

Vídeo: Canal Canyot.

També, potser, molts recorden Paco Telefunken, un home de semblant tranquil que preguntat per un reporter intentava amb evasives no explicar clarament quina era la seua funció en aquell tancament, fins que, més tard, aquest professional va admetre per a les càmeres de Canal 9 que ell no anava a fer-ho.

>

Vídeo: Canal Canyot.

>

Vídeo: Canal Canyot.

Però de ben segur un dels vídeos més recordats i que, tot i la gravetat de l’assumpte, va fer riure a molts dels espectadors fou un que mostra com aquells enviats a apagar Canal 9 proven d’entrar a l’edifici de Burjassot i es troben amb la porta tancada, però el ridícul de la situació és que van ser ells mateixos els qui la van tancar prèviament, tal com apunta el reporter. A més, un dels moments que demostra la rabiosa immediatesa en què es va treballar aquells dies es veu quan el mateix periodista d’aquest vídeo és qui demana pas repetides vegades arribant, fins i tot, a proferir paraules malsonants per tal de fer-se escoltar.

>

Vídeo: Canal Canyot.

>

Vídeo Sergi Tarín

Comparteix

Icona de pantalla completa