Diari La Veu del País Valencià
Les revàlides ja no tenen valor acadèmic
RedactaVeu / Madrid

Aquest dilluns ha tingut lloc la Conferència Sectorial d’Educació convocada pel Ministeri espanyol d’Educació, on han acudit els titulars dels respectius territoris de l’Estat. A Madrid, segons ha informat la Conselleria a través d’un comunicat, s’ha ratificat allò que es va acordar en la reunió de secretaris autonòmics d’Educació el passat 21 de novembre, és a dir, que la prova d’accés a la universitat d’aquest curs i dels cursos successius serà idèntica a la que s’ha fet fins ara, una proposta que traslladà la Conselleria valenciana al responsable espanyol i la resta de territoris i que finalment hui ha estat ratificada, de manera que les PAU se centraran en continguts de 2n de Batxillerat, la realitzaran les universitats i es mantindrà el districte únic.

En aquest sentit, la Conselleria d’Educació, Cultura, Investigació i Esports havia plantejat des d’un primer moment fer diagnosis per a millorar la qualitat educativa i no fer revalides en 6é de Primària i 4t de l’ESO, on es faran avaluacions del sistema en forma de proves diagnòstiques en un nombre reduït de centres educatius des d’una visió mostral.

Conferència Sectorial d’Educació a Madrid.

Per altra banda, el conseller Vicent Marzà ha destacat a la fi d’aquesta Conferència Sectorial d’Educació a Madrid que “iniciem un nou temps de diàleg entre administracions i cal que totes les parts desjudicialitzem l’Educació”. Aquestes conclusions del conseller han estat suscitades pel seu discurs de predisposició al diàleg, on ha explicitat “el meu sí a valorar la Conferència Sectorial d’Educació com a espai de diàleg; el meu sí a realitzar proves diagnòstiques mostrals i no revàlides de la LOMQE per superar etapes; el meu sí a per fi donar tranquil·litat i seguretat a la comunitat educativa valenciana i acabar amb les incerteses a les quals el Ministeri ha sotmès l’alumnat i les famílies durant mesos respecte a les revàlides. Per fi s’inicien els camins del diàleg i els acords pels quals tant hem treballat des de fa mesos”.

Finalment, el conseller Vicent Marzà ha proposat que “si hi ha diàleg hi estarem” i ha demanat al conjunt de representants a la reunió que “retirem els diferents recursos empresos per totes les parts respecte a les revàlides de la LOMQE, perquè tots demostrem la predisposició al diàleg i els acords i desjudicialitzem els temes educatius”, perquè “cal obrir pas a un pacte educatiu i per això dic també sí a passar de les paraules als fets”.

En aquest sentit, segons ha informat la Conselleria, el ministre Íñigo Méndez de Vigo ha adoptat el compromís de desjudicialitzar també, per al seua banda, el tema.

Comparteix

Icona de pantalla completa