Diari La Veu del País Valencià
Sueca sona a saxofons amb el SuecaSax

RedactaVeu / Sueca.

Sueca (la Ribera Baixa) acull els propers dies 9 i 10 de desembre la segona edició del Festival SuecaSax. Un festival dedicat al món sonor i musical de l’instrument inventat per Adolph Sax, que durant la passada edició comptà amb la presència de saxofonistes de renom internacional com Claude Delangle, Marie-Bernadette Charrier i compositors residents com Alberto Posadas o Voro García. A més a més, durant el festival es realitzaren estrenes absolutes dels compositors convidats José Miguel Fayos, José Luis Escrivà, Alessandro Perini, etc., demostrant així l’aposta des del festival per la creació de nova música per a la família de saxòfons.

En aquesta nova edició les propostes artístiques vindran de la mà de lEnsemble de Saxòfons del Conservatori Superior de Castella-La Manxa sota la direcció artística i musical del saxofonista David Pons, i del Trio Feedback, com a grup resident del Festival, format per Ricard Capellino (saxòfons), Esteban Algora (acordió) i Elena García (contrabaix).

L’Ensemble de Saxòfons del CSMCLM obri el festival el dia 9, amb un concert centrat en la música de dos compositors valencians, Manuel Palau i un jove compositor de Godella, Ivan Martí, que ha escrit una nova peça encàrrec del Festival per a grup de saxòfons que serà estrena absoluta. A banda daquestes peces podrem escoltar-hi unes propostes d’arranjaments de clàssics realitzats per Antonio Felipe i Dativo Tobarra.

Al concert del dissabte dia 10, el Trio Feedback, ens proposarà un “viatge imaginatiu” pel món sonor/visual amb suggeriments i propostes que no deixaran indiferent a cap espectador. Es podrà escoltar música de Víctor Ibarra i tres estrenes absolutes dels compositors Helga Arias Parra, Óscar Escudero i Juan Gonzalo Arroyo.

Els concerts tindran lloc al Centre Municipal Bernat i Baldoví de Sueca els dies 9 i 10 de Desembre a les 20.00 h, i són d’entrada gratuïta fins a completar l’aforament.

Comparteix

Icona de pantalla completa