Diari La Veu del País Valencià
Simat retola amb el nom de Guillem Agulló la plaça d’entrada al Monestir de la Valldigna

Xavier Pérez / Simat de la Valldigna.

‘Orgullós i satisfet’. Així es mostrava hui l’alcalde de Simat de la Valldigna, Víctor Mansanet (EUPV), després que el ple, sense cap vot en contra –sols l’abstenció del PP– aprovara, per iniciativa de l’alcaldia arreplegada en la moció de Per Simat Esquerra, la ubicació de l’espai que portarà el nom de Guillem Agulló, jove assassinat en Montanejos per un feixista.

L’alcalde està orgullós amb raó, ja que l’encreuament dels dos carrers que fan una plaça junt a l’impressionant Monestir de la Valldigna, portarà el nom del jove de Burjassot. Cal recordar que, el maig del 2016, el grup Municipal per Simat Esquerra va presentar una moció perquè el poble li dedicara un carrer i que també va ser aprovada sense cap vot en contra.

Víctor Mansanet ha manifestat a La Veu que el lloc elegit “el vaig pensar perquè la memòria de Guillem Agulló tinguera un especial rellevància. I és que, per exemple, tot el correu que arribe a la Fundació Jaume El Just (ara investigada per Taula) o altres institucions que s’ubiquen en el Monestir aniran a l’adreça: plaça deGuillem Agulló, 1”.

Mansanet ha fet també una crida perquè tots els pobles dediquen un espai o un carrer al jove de Burjassot víctima del feixisme: “Guillem Agulló és un símbol que no s’ha d’oblidar”.

Comparteix

Icona de pantalla completa