Diari La Veu del País Valencià
Els extreballadors de RTVV clamen en favor d’una solució negociada amb el Consell

Leo Part / València.

Amb la pluja com a element predominant i sota el lema ‘Qui no repara drets, consolida injustícies’, a les 11h del migdia, ha arrancat la manifestació dels extreballadors de RTVV des de la plaça de l’Ajuntament de València cap a la plaça Manises. En aquesta darrera, coincidint amb l’hora exacta en què la radiotelevisió se n’anà a fosc ara fa tres anys, s’ha guardat, com sol ser costum, un minut de silenci pel tancament de RTVV.

El comitè d’empresa de Radiotelevisió Valenciana (RTVV), convocant de la protesta, ha reclamat al govern de la Generalitat Valenciana que repare els seus drets laborals a través d’una solució negociada.

Albert Vicent, president del comitè d’empresa, ha atès en la capçalera de la manifestació els mitjans de comunicació, entre els quals es trobava aquest diari, i ha aprofitat per a demanar, “de nou”, diàleg al consell, tal com continua demanant, ara per ara, la CGT, el sindicat que portà l’ERO als tribunals.

Una jornada que “mai haguérem volgut commemorar’

Així, el president del comitè d’empresa de RTVV ha dit als mitjans abans de començar la marxa, que aquesta és una jornada que els extreballadors “no haguérem volgut commemorar mai perquè després de tres anys confiàvem que el servei estiguera restablert i els treballadors reubicats, tal com ens van prometre”.

Sobre el futur de la radiotelevisió valenciana ha augurat que és “prou tèrbol” perquè no hi ha seguretat jurídica ni confia que del judici contra l’ERO que es farà a l’Audiència Nacional isca una empresa sanejada.

“Si el govern valencià no fa una maniobra de diàleg es posarà en perill el que s’ha fet fins ara i el que es puga fer en el futur”, ha assenyalat Vicent. Albert Vicent ha manifestat que els extreballadors han presentat dues propostes diferents “sostenibles i adaptades a allò que se’ns demanava” i s’ha mostrat partidari d’arribar a un acord judicial que inclogui dins d’aquesta legislatura que la part de servei públic de la nova RTVV la realitzen els extreballadors i establir un marc legal que dure tres anys. “El balanç fins ara són dos lleis, 230 milions d’euros gastats, zero minuts de ràdio, zero minuts de televisió i zero treballadors contractats “, ha conclòs Vicent.

Albert Vicent, president del comitè d’empresa de la RTVV.
Així doncs, custodiats per un cotxe i una furgoneta policial, la marxa s’ha dut a terme encapçalada amb una pancarta on es llegia: “Els treballadors no som els culpables. RTVV pública, de qualitat i en valencià”.

La protesta, en un primer moment, ha comptat amb la participació d’uns 300 assistents, si bé ha anat creixent en nombre de manifestants a mesura que avançava. Pel que fa a la participació política, entre els jupetins rojos es trobaven Marga Sanz i Amadeu Sanchis, d’EUPV, i Antonio Montiel, portaveu del grup Podem a les Corts valencianes. També hi han participat Pilar Navarro, Anna Penya, Ludo Manero i Francesc Sanxis en representació d’ERPV, l’única formació que ha estat sempre en les concentracions que es fan cada divendres a les 12h.

Durant la marxa, s’han cridat consignes adreçades a l’anterior govern del PP, així com per a l’actual govern del Botànic. En aquest sentit, els manifestants també han corejat càntics davant la porta de la Generalitat com: “Govern del Botànic, qui no repara drets, consolida injustícies” i també han interpretat la sintonia del PP amb una lletra pròpia: “Robar, robar, robar, Partit Popular”.

Arribada a la porta de la Generalitat.

La manifestació ha transcorregut sense cap incident, sempre sota una intensa pluja. A més, durant el recorregut, els extreballadors han carregat contra la “consolidació d’un colp d’estat que ens ha deixat en la foscor mediàtica per culpa d’un moniato”.

La protesta ha conclòs a les portes del Palau de la Generalitat amb les intervencions dels representants dels sindicats que formen part del comitè d’empresa- Comissions Obreres (CC.OO) del País Valencià, Intersindical Valenciana, Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), Unió Sindical Obrera (USO), Unió General de Treballadors (UGT) del País Valencià i la Confederació General del Treball (CGT) del País Valencià- i la lectura d’un manifest, després de la qual, a les 12.19, hores, coincidint amb el moment en què es van tallar les emissions, els concentrats han guardat un minut de silenci, com fan cada divendres des de fa tres anys.

>

Comparteix

Icona de pantalla completa