Diari La Veu del País Valencià
La campanya solidària d’Escola Valenciana ajuda els refugiats al País Valencià
RedactaVeu / València

Enguany, Escola Valenciana torna a realitzar una campanya escolar de sensibilització, que arriba amb aquesta a la seua novena edició. El títol triat per a aquesta ocasió és ‘Un euro, llavor de solidaritat pels refugiats al País Valencià’ que aquesta vegada destinarà el fons recaptat a la Comissió d’Ajuda al Refugiat del País Valencià (CEA(R) – PV), amb l’objectiu d’ajudar les persones que s’han vist forçades a deixar la seua terra i busquen asil i una vida millor al País Valencià.

Arran de la situació crítica que sofreixen els refugiats i les refugiades i de l’escassetat de recursos econòmics, humans, sanitaris de què disposen els centres d’acollida, Escola Valenciana vol incidir de nou en aquest drama per ajudar-los a continuar endavant.

És per això que l’entitat cívica ha volgut comptar amb CEA(R) – PV, una organització que ofereix atenció directa i integral a les persones refugiades des de diversos àmbits: l’acolliment, la inserció laboral i l’atenció psicosocial, la defensa jurídica i la denúncia, per a avançar en el reconeixement dels seus drets.

Imatge: Escola Valenciana.

El funcionament de la campanya és senzill, els xiquets i les xiquetes que vulguen ajudar les persones refugiades al País Valencià, sols hauran d’aportar un euro dels seus estalvis i, amb aquest senzill gest, posaran el seu gra d’arena en el foment de l’ajuda humanitària i enfortiran els valors de convivència, educació per a la pau, la llibertat, la tolerància, la solidaritat i la no-violència, per a construir un món més just, tal com manifesta l’entitat cívica. La campanya estarà activa fins al 30 de gener, dia en què es commemora el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau.

Recursos educatius

Escola Valenciana aprofita aquesta campanya, no només per recaptar un fons d’ajuda, també ofereix als centres educatius, gràcies a CEA(R) – PV, recursos didàctics per a treballar a l’aula les formes de persecució i vulneracions de drets humans, així com la necessitat de protecció. Així tracten d’acostar als estudiants la realitat i les dificultats que les poblacions refugiades troben quan arriben al País Valencià.

L’anterior campanya solidària que promogué Escola Valenciana es va adreçar a ACNUR, concretament als refugiats sirians, i va aconseguir recaptar un fons de 14.073 € gràcies a la implicació de les escoles valencianes en el foment de l’ajuda humanitària.

Els centres educatius interessats a participar en “Un euro, llavor de solidaritat pels refugiats al País Valencià” cal que ho comuniquen a Escola Valenciana i indiquen el nom del centre i la població mitjançant el correu [email protected]. Podeu ampliar la informació al següent enllaç o amb aquest dossier.

El CEA(R) – PV

Aquesta entitat treballa amb dos eixos fonamentals: d’una banda, la defensa del dret d’asil i els drets de les persones refugiades apàtrides i migrants vulnerables, les persones amb necessitat de protecció internacional o en risc d’exclusió social i, d’altra banda, treballa per afavorir els processos d’integració social d’aquestes persones al País Valencià.

Per assolir aquests objectius l’entitat compta amb diferents àrees de treball que pretenen donar una resposta global i integral a les dificultats derivades de l’asil, el refugi i el fet migratori forçat, a les quals han de fer front les persones refugiades, apàtrides i immigrants vulnerables a casa nostra.

Comparteix

Icona de pantalla completa