Diari La Veu del País Valencià
Baldoví: ‘Les 547 societats musicals reben l’astronòmica subvenció de 7.000€ d’Espanya’

RedactaVeu / València.

“Crec que ja és hora de dir prou”, exclamà el diputat de Compromís Joan Baldoví ahir, després d’exposar al Ministre espanyol de Cultura, Méndez de Vigo, “els temes que afecten el món de la cultura i els seus professionals”, centrant-se en aquelles accions que afecten els valencians, uns ciutadans que, segons conclogué la seua intervenció Joan Baldoví, “no mereixem eixe tracte i algú ho havia de dir”.

Així doncs, Joan Baldovi va fer èmfasi en els Pressupostos Generals de l’Estat i el tracte que tenen en la cultura dels valencians i les seues institucions. Al llarg de la intervenció, el diputat retreu a Méndez de Vigo la inversió que hi destina als valencians, tot comparant-la amb la que fa en altres territoris. Una d’aquestes xifres és la que afecta a les societats musicals del País Valencià, on hi ha “547 societats musicals amb les seues bandes, orquestres, cors i escoles (el 50% del total de l’Estat). Agrupen 40.000 músics i 60.000 alumnes i reben, totes les societats juntes, l’astronòmica subvenció de 7.000€! Sense paraules”.

Continua dient que en comparar “el tracte que reben el nostres teatres, museus o festivals certifiquem que la nostra ofrena de glòries a Espanya no és correspost” amb un seguit d’exemples com les subvencions que el Ministeri espanyol dóna al Teatro Real de Madrid (9’3 milions d’euros), al Teatre del Liceu de Barcelona (7’1 milions d’euros) o al Teatro la Maestranza de Sevilla (1’6 milions d’euros), mentre que el Palau de les Arts rep 540.000€.

A més a més, Baldoví li va fer veure un altre “tracte” del govern del PP cap als museus valencians i enumerà: “El Museo del Prado rep 45 milions d’euros; Museo Reina Sofía, 36 milions; Museo Thyssen, 6 milions, i l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), 171.000€”. Igualment, fa la comparativa amb els festivals, on el “Festival Teatro Almagro rep 654.000€ i el Festival Teatro de Mérida 187.000€, mentre que el Festival Sagunt a escena rep 0€”.

Aquests són exemples “de quin és el tracte que rebem” i “interpel·la” el ministre perquè “prenga nota de cara als nous Pressupostos”. Finalment, al seu mur de Facebook, el polític valencià ha exclamat que “crec que ja és hora de dir prou. Els valencians no mereixem eixe tracte i algú ho havia de dir”.

Comparteix

Icona de pantalla completa