Diari La Veu del País Valencià
Ribó: ‘Que les Falles siguen Patrimoni de la Humanitat és un premi per a tota la ciutadania’

EP / València.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha manifestat que la declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO és un “premi per a tota la ciutadania” i “de tots”. A més, ha subratllat que “suposa un reconeixement a nivell mundial que té repercussions de molts tipus”, però ha ressaltat que és un guardó “cultural”. “Un premi a la nostra cultura festiva”, ha asseverat.

Així ho ha afirmat el primer edil en la roda de premsa que han oferit autoritats de la Generalitat Valenciana, de l’Ajuntament i representants del món faller minuts després de conèixer-se que les Falles han obtingut el reconeixement de Patrimoni de la Humanitat.

Ribó ha expressat la seua “profunda satisfacció” i ha recalcat que “aquest és un premi per a tota la ciutadania de València i també d’altres pobles” on se celebra la festa.

Així mateix, ha celebrat que es premia “les milers de persones, d’homes i dones, que treballen dia a dia en el món faller”. En aquest punt ha precisat que aquest premi “no és d’ara: el meu company Pere Fuset, regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Central Fallera, és qui ha arribat a la meta en aquesta carrera de relleus, però abans hi ha hagut altres persones i a tots els vull reconèixer. És un premi de tots els valencians i per a tots els fallers”.

A més, ha comentat que, “encara que és evident que la declaració suposa un reconeixement a nivell mundial de les Falles amb moltes repercussions, com les econòmiques, etc.”, ha preferit centrar-se en l’aspecte cultural: “És un premi cultural, a la nostra cultura festiva, al caràcter cultural de la festa major de la nostra ciutat”.

Preguntat per si aquesta distinció es traduirà en un major suport econòmic a les Falles de 2017, l’alcalde ha assenyalat que el pressupost ja està fet, però ha postil·lat que “s’estudiarà” i que es treballarà per a reflectir aquest assoliment.

Finalment, ha assenyalat que hi havia molta esperança en les possibilitats de les Falles per a aconseguir aquest objectiu, però, encara així, ha confessat que ha sentit molts nervis fins que s’ha fet oficial.

Comparteix

Icona de pantalla completa